Bucak’ta Öğrenciler Geleneksel Kavurma Şenliğinde Buluştu

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 14.05.2024 - 14:31, Güncelleme: 14.05.2024 - 14:43
 

Bucak’ta Öğrenciler Geleneksel Kavurma Şenliğinde Buluştu

BURDUR’ un Bucak ilçesinde öğrenciler geleneksel kavurma şenliğinde buluştu. Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Okul Yönetimi ve Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından her yıl organize edilen bahar etkinlikleri yapıldı.
Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Okul Yönetimi ve Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından her yıl organize edilen bahar etkinlikleri kapsamında kavurma şenliği düzenlendi. Etkinlikte okul bahçesinde öğrenciler arasından halat çekme, paletle yürüyüş, sihirli küre, çuval, hızlı yürüme gibi çeşitli yarışmalar ve etkinlikler yapıldı. Etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Halat Çekme yarışmasında Belediye Başkanı Hülya Gümüş öğretmenler ile birlikte öğrencilere karşı halat çekti. İş insanı ve okulun banisi Mehmet Cadıl “Ben bu okulun temelini atarken ikinci çocukluğumu bu okulda yaşayacağım demiştim. Elimde asa olduğuna bakmayın, gönlüm çocuklar ile beraber, onlarla gülüp onlarla eğleniyorum, eğitimde disiplinli olmak gerek. Çünkü memleket eğitim ile kalkınacak” dedi.  İşadamı Mehmet Cadıl, bu etkinliği geleneksel olarak düzenlediklerini ve öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Cadıl, öğrencilere çalışkan, ahlaklı ve tutumlu olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Okul Bahçesinde yapılan etkinliklerde okulun banisi Mehmet Cadıl birinci olanları bin’er Tl ile ödüllendirdi.   Etkinliklerden sonra okul öğrencileri ve gelen misafirlere ekmek arası kavurma ikramı yapıldı. Etkinliğe Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Teğemen Alperen Çatlı bazı okul müdürleri ve Mehmet Cadıl, okulda görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde öğrenciler geleneksel kavurma şenliğinde buluştu. Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Okul Yönetimi ve Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından her yıl organize edilen bahar etkinlikleri yapıldı.

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Okul Yönetimi ve Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından her yıl organize edilen bahar etkinlikleri kapsamında kavurma şenliği düzenlendi. Etkinlikte okul bahçesinde öğrenciler arasından halat çekme, paletle yürüyüş, sihirli küre, çuval, hızlı yürüme gibi çeşitli yarışmalar ve etkinlikler yapıldı. Etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Halat Çekme yarışmasında Belediye Başkanı Hülya Gümüş öğretmenler ile birlikte öğrencilere karşı halat çekti. İş insanı ve okulun banisi Mehmet Cadıl “Ben bu okulun temelini atarken ikinci çocukluğumu bu okulda yaşayacağım demiştim. Elimde asa olduğuna bakmayın, gönlüm çocuklar ile beraber, onlarla gülüp onlarla eğleniyorum, eğitimde disiplinli olmak gerek. Çünkü memleket eğitim ile kalkınacak” dedi.  İşadamı Mehmet Cadıl, bu etkinliği geleneksel olarak düzenlediklerini ve öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Cadıl, öğrencilere çalışkan, ahlaklı ve tutumlu olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Okul Bahçesinde yapılan etkinliklerde okulun banisi Mehmet Cadıl birinci olanları bin’er Tl ile ödüllendirdi.

 

Etkinliklerden sonra okul öğrencileri ve gelen misafirlere ekmek arası kavurma ikramı yapıldı. Etkinliğe Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Teğemen Alperen Çatlı bazı okul müdürleri ve Mehmet Cadıl, okulda görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.