Cumhuriyet Kulesi'nin cam çatısı dağcılara emanet

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.02.2024 - 11:47, Güncelleme: 22.02.2024 - 11:47
 

Cumhuriyet Kulesi'nin cam çatısı dağcılara emanet

ANKARA'da Keçiören Belediyesi'nce yapılan 197 metre uzunluğundaki Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 15 Mart'ta hizmete açılacak. Ankara'nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan kulenin cam çatısı, 11 kişilik profesyonel dağcılar tarafından inşa ediliyor.
Temeli 2003 yılında atılan ancak imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle birçok kez yapımı durdurulan ve en son 2020'de tekrar inşaat çalışması başlayan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 15 Mart'ta açılacak. Ankara'nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan kulenin inşaat çalışmaları son aşamaya geldi. 197 metre uzunluğundaki kulenin cam çatısı ise alanında uzman dağcılarca inşa ediliyor. Kulede çalışan 11 dağcı, cam çatının parçalarını yoğun güvenlik önlemleri altında büyük bir titizlikle monte ediyor. 'BU PROJEDE ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK NİMET' Kulenin çatı montaj çalışmalarında yer alan dağcı Tuğrul Barış, bu projede yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Dış cephe cam değişimi, LED montajı, havalandırma, makine montajları ve kulemizin sökümü gibi işlerde hep varız. Cumhuriyet Kulesi, Ankara'da 23 yıldır devam eden bir çalışmaydı. Bu projede çalışmak bizim için çok büyük bir nimet. Bunu bekliyorduk ve bizim gibi teknisyenlerin de burada çalışması çok güzel oldu" dedi. Gençlerin de mesleğe oldukça ilgisi olduğunu söyleyen Barış, "Şu an ekibimizde 7-8 tane 18-19 yaşlarındaki gençlerden oluşan, mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız var ve bu ilgi giderek artıyor. Severek yapılacak bir iş" diye konuştu. 'YÜKSEKLİK VE HAVA ŞARTLARI ZORLUYOR' Kulenin çatı montajı ekibinde yer alan Yusuf Çelik ise yükseklik korkusu olmasına rağmen bu işe başladığını ancak zaman içinde bu korkusunu yendiğini söyleyerek, "İllaki her çıktığımda bir tedirginlik oluyor ama alışıyoruz. Zor yanları; yükseklik ve hava şartları oluyor. Bu işte genelde iş kazaları ihmalden dolayı oluyor. İpin kopması falan gibi bir şeye hiç denk gelmedik. Ekipmanları yanlış takarlarsa, iş kazası o zaman gerçekleşiyor. Ekipmanlar da sağlam ve güvenli. Buna dikkat ederlerse, hiçbir iş kazası yaşayacaklarını düşünmüyorum. Güzel bir iş, yapılabilir. Yapmak isteyen, cesaretli olan insanlara tavsiye ederim" dedi. (DHA)
ANKARA'da Keçiören Belediyesi'nce yapılan 197 metre uzunluğundaki Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 15 Mart'ta hizmete açılacak. Ankara'nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan kulenin cam çatısı, 11 kişilik profesyonel dağcılar tarafından inşa ediliyor.

Temeli 2003 yılında atılan ancak imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle birçok kez yapımı durdurulan ve en son 2020'de tekrar inşaat çalışması başlayan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 15 Mart'ta açılacak. Ankara'nın en yüksek binası olma özelliğini taşıyan kulenin inşaat çalışmaları son aşamaya geldi. 197 metre uzunluğundaki kulenin cam çatısı ise alanında uzman dağcılarca inşa ediliyor. Kulede çalışan 11 dağcı, cam çatının parçalarını yoğun güvenlik önlemleri altında büyük bir titizlikle monte ediyor.

'BU PROJEDE ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK NİMET'

Kulenin çatı montaj çalışmalarında yer alan dağcı Tuğrul Barış, bu projede yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Dış cephe cam değişimi, LED montajı, havalandırma, makine montajları ve kulemizin sökümü gibi işlerde hep varız. Cumhuriyet Kulesi, Ankara'da 23 yıldır devam eden bir çalışmaydı. Bu projede çalışmak bizim için çok büyük bir nimet. Bunu bekliyorduk ve bizim gibi teknisyenlerin de burada çalışması çok güzel oldu" dedi. Gençlerin de mesleğe oldukça ilgisi olduğunu söyleyen Barış, "Şu an ekibimizde 7-8 tane 18-19 yaşlarındaki gençlerden oluşan, mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız var ve bu ilgi giderek artıyor. Severek yapılacak bir iş" diye konuştu.

'YÜKSEKLİK VE HAVA ŞARTLARI ZORLUYOR'

Kulenin çatı montajı ekibinde yer alan Yusuf Çelik ise yükseklik korkusu olmasına rağmen bu işe başladığını ancak zaman içinde bu korkusunu yendiğini söyleyerek, "İllaki her çıktığımda bir tedirginlik oluyor ama alışıyoruz. Zor yanları; yükseklik ve hava şartları oluyor. Bu işte genelde iş kazaları ihmalden dolayı oluyor. İpin kopması falan gibi bir şeye hiç denk gelmedik. Ekipmanları yanlış takarlarsa, iş kazası o zaman gerçekleşiyor. Ekipmanlar da sağlam ve güvenli. Buna dikkat ederlerse, hiçbir iş kazası yaşayacaklarını düşünmüyorum. Güzel bir iş, yapılabilir. Yapmak isteyen, cesaretli olan insanlara tavsiye ederim" dedi. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.