Emekliler yürüdü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.05.2024 - 11:49, Güncelleme: 26.05.2024 - 11:49
 

Emekliler yürüdü

Emekliler yürüdü
Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da emekliler, yaşadıkları zorlukları duyurmak için eylem yaptı. Emekliler, Aydın Kanza Parkı'ndan, Cumhuriyet Meydanı'na sloganlar atarak, yürüyüş yaptı.Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi, emeklilerin geçim sıkıntısı ve diğer sorunlarına dikkat çekmek için eylem düzenledi. Eylemde emekliler, ellerin tuttukları 'İnsanca bir yaşam istiyoruz', 'Sermayeye değil emekliye bütçe' dövizleriyle Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanın'nda yürüyüşün son bulmasıyla, emekliler adına Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen açıklama yaptı.Emeklilerin yaşadığı sorunları anlatan Ergen, “Bugün bize dayatılan öğretilmiş çaresizliğe hayır deme günüdür. Bugün dayanışma günüdür. Bugün açlığa ve sefalete hayır deme günüdür. Bugün ölüm sınırında bir yaşam değil, insanca yaşam için ayağa kalkma günüdür. Ülke ekonomisi her yıl belli ölçekte doğal olarak büyüyor. Peki, bu büyümeden, yani refah payından emekliler, çalışanlar neden yararlandırılmıyor? Bayram geliyor. Bayram ikramiyesi 3 bin liradır. Harçlık bile değildir. Oysa bayram ikramiyelerinin makul bir düzeye çıkarılmasını çok defa seslendirdik. Bayram ikramiyeleri yılda 4'e çıkarılmalı ve en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır" diye konuştu.FOTOĞRAFLI
Emekliler yürüdü

Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da emekliler, yaşadıkları zorlukları duyurmak için eylem yaptı. Emekliler, Aydın Kanza Parkı'ndan, Cumhuriyet Meydanı'na sloganlar atarak, yürüyüş yaptı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi, emeklilerin geçim sıkıntısı ve diğer sorunlarına dikkat çekmek için eylem düzenledi. Eylemde emekliler, ellerin tuttukları 'İnsanca bir yaşam istiyoruz', 'Sermayeye değil emekliye bütçe' dövizleriyle Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanın'nda yürüyüşün son bulmasıyla, emekliler adına Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen açıklama yaptı.

Emeklilerin yaşadığı sorunları anlatan Ergen, “Bugün bize dayatılan öğretilmiş çaresizliğe hayır deme günüdür. Bugün dayanışma günüdür. Bugün açlığa ve sefalete hayır deme günüdür. Bugün ölüm sınırında bir yaşam değil, insanca yaşam için ayağa kalkma günüdür. Ülke ekonomisi her yıl belli ölçekte doğal olarak büyüyor. Peki, bu büyümeden, yani refah payından emekliler, çalışanlar neden yararlandırılmıyor? Bayram geliyor. Bayram ikramiyesi 3 bin liradır. Harçlık bile değildir. Oysa bayram ikramiyelerinin makul bir düzeye çıkarılmasını çok defa seslendirdik. Bayram ikramiyeleri yılda 4'e çıkarılmalı ve en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.