BURDUR BELEDİYESİ’NDEN HASTANE BÖLGESİNE 10 MİLYON LİRALIK YOL YATIRIMI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.06.2026 - 16:41, Güncelleme: 22.06.2026 - 16:41
 

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN HASTANE BÖLGESİNE 10 MİLYON LİRALIK YOL YATIRIMI

BURDUR – Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yeni Devlet Hastanesi’nin alt tarafında ve yapımı süren Millet Bahçesi bölgesinde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Saha ekiplerinden teknik detaylar hakkında bilgi alan Başkan Ercengiz, toplamda 10 milyon liralık bir yatırımla bölgedeki ulaşım konforunun artırılacağını müjdeledi.
Asfalt serme çalışmalarının başladığı 35 metrelik yolun devamında yürütülen faaliyetlerin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla üretim yaptığının altını çizdi. Sezon boyunca kentin yeni gelişen noktalarında yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Başkan Ercengiz, inceleme sonrası gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Devlet Hastanesi’nin alt tarafında, millet bahçesi olarak faaliyet gösterecek ve hizmete açılacak bölgede yer alan 35 metrelik yolumuzun devamını asfalt çalışmalarıyla kısa zamanda hizmete sunacağız. Bugün itibarıyla asfaltlama çalışmalarımız başlamıştır. En geç birkaç gün içerisinde burada toplam 700 metre uzunluğunda, 8 bin metrekarelik asfalt döküm çalışmasını gerçekleştireceğiz. Maliyetlerin artışı göz önüne alındığında, yaklaşık 6 tır malzeme kullanılarak, kendi ekiplerimizin emeği ve işçiliğiyle hayata geçirilecek bu yol için önemli bir kaynak ayırıyoruz. Toplam maliyet açısından değerlendirildiğinde, burada yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceğimizi de sizlerle paylaşmak isteriz. Asfalt çalışmalarımızı şehrimizin muhtelif noktalarında, kentimiz büyüdükçe açılan yeni yollarımızda da sürdürmeye devam edeceğiz. Sezonun el verdiği ölçüde, yaz boyunca çalışmalarımızı son güne kadar sürdüreceğiz. Gördüğünüz gibi; kendi işçimizle, kendi emekçimizle, kendi iş makinelerimizle ve kendi ürettiğimiz asfalt malzemesiyle bu yolları sizlere kazandırıyoruz. Gösterdikleri gayret ve verdikleri emeklerden dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım en kısa zamanda bu alanı gençlerimiz, vatandaşlarımız ve yurttaşlarımız kullanmaya başlar. Hepimize hayırlı olsun.”
BURDUR – Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yeni Devlet Hastanesi’nin alt tarafında ve yapımı süren Millet Bahçesi bölgesinde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Saha ekiplerinden teknik detaylar hakkında bilgi alan Başkan Ercengiz, toplamda 10 milyon liralık bir yatırımla bölgedeki ulaşım konforunun artırılacağını müjdeledi.

Asfalt serme çalışmalarının başladığı 35 metrelik yolun devamında yürütülen faaliyetlerin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla üretim yaptığının altını çizdi. Sezon boyunca kentin yeni gelişen noktalarında yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Başkan Ercengiz, inceleme sonrası gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Devlet Hastanesi’nin alt tarafında, millet bahçesi olarak faaliyet gösterecek ve hizmete açılacak bölgede yer alan 35 metrelik yolumuzun devamını asfalt çalışmalarıyla kısa zamanda hizmete sunacağız. Bugün itibarıyla asfaltlama çalışmalarımız başlamıştır. En geç birkaç gün içerisinde burada toplam 700 metre uzunluğunda, 8 bin metrekarelik asfalt döküm çalışmasını gerçekleştireceğiz. Maliyetlerin artışı göz önüne alındığında, yaklaşık 6 tır malzeme kullanılarak, kendi ekiplerimizin emeği ve işçiliğiyle hayata geçirilecek bu yol için önemli bir kaynak ayırıyoruz. Toplam maliyet açısından değerlendirildiğinde, burada yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceğimizi de sizlerle paylaşmak isteriz. Asfalt çalışmalarımızı şehrimizin muhtelif noktalarında, kentimiz büyüdükçe açılan yeni yollarımızda da sürdürmeye devam edeceğiz. Sezonun el verdiği ölçüde, yaz boyunca çalışmalarımızı son güne kadar sürdüreceğiz. Gördüğünüz gibi; kendi işçimizle, kendi emekçimizle, kendi iş makinelerimizle ve kendi ürettiğimiz asfalt malzemesiyle bu yolları sizlere kazandırıyoruz. Gösterdikleri gayret ve verdikleri emeklerden dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım en kısa zamanda bu alanı gençlerimiz, vatandaşlarımız ve yurttaşlarımız kullanmaya başlar. Hepimize hayırlı olsun.”

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.