BURDUR TİCARET BORSASI’NDAN GÜÇLÜ BİRLİKTELİK MESAJI: "MÜCADELEMİZ ÜRETEN BURDUR İÇİN"
BURDUR TİCARET BORSASI’NDAN GÜÇLÜ BİRLİKTELİK MESAJI: "MÜCADELEMİZ ÜRETEN BURDUR İÇİN"
Burdur Ticaret Borsası (BTB) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programlarının merkez buluşması, il protokolü ve üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. BTB Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, "Bütün mücadelemiz; üreten Burdur’un emeğini büyütmek ve bereketi dayanışmayla çoğaltmak içindir" dedi.
Lavanta Tepesi Hotel’de düzenlenen iftar programı; Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, İzzet Akbulut ve Mustafa Oğuz başta olmak üzere, mülki erkân, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda borsa üyesini aynı sofrada buluşturdu.

Protokolden Tarım ve Dayanışma Vurgusu
İftar yemeğinde konuşan Vali Tülay Baydar Bilgihan, Burdur’un bereketli topraklarına dikkat çekerek, Borsanın hazırladığı " Burdur İsrafı Durdur" projesinin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Milletvekili Adem Korkmaz, tarımı bir milli güvenlik meselesi olarak tanımlarken; Milletvekili İzzet Akbulut, ekonomik zorlukların tarımsal üretimle aşılacağını belirtti. Milletvekili Mustafa Oğuz ise tarımı büyütmek için birlik içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Başkan Gündüzalp Projeleri Açıkladı
BTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, kapsamlı konuşmasında Borsanın sadece bir kurum değil, üreticinin sesi ve şehrin geleceğinin nöbetçisi olduğunu vurguladı. Gündüzalp, önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek stratejik adımları şu başlıklarla paylaştı:
-
Yatırımlar: Altyapısı büyük ölçüde tamamlanan Elektronik Satış Salonu bu yıl hizmete alınacak. Ardından Lisanslı Depo yatırımı için düğmeye basılacak.
-
Coğrafi İşaretler: Kızılkaya Çörekotu ve Söğüt Domatesi için yürütülen çalışmalar, Avrupa Birliği tescil süreciyle taçlandırılacak.
-
Tarımsal Turizm: "Gül Turizmi" ve "Lavanta Turizmi" rotalarıyla Burdur’un üretimi dünyaya tanıtılacak.
-
Kuraklıkla Mücadele: Kuraklığa dayanıklı yeni yem bitkileri, 2026 yılında tüm ilçelere ulaştırılacak.
-
Sosyal Sorumluluk: " Tarım Anaokulu" hayaliyle çocuklara toprak sevgisi aşılanacak ve "İklim ve Gelecek Akademisi" kurulacak.
Başkan Gündüzalp, konuşmasını " Tarım güçlü olursa şehir güçlü olur. Üretim güçlü olursa ekonomi güçlü olur" sözleriyle noktalayarak, katılımcılara ve destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Burdur HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

