Engelliler gönüllerince eğlendi
Engelliler gönüllerince eğlendi
Burdur Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen yemekte engelli bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi.
Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cengiz Yanık, İl Genel Meclis Başkanı Semih Çelikkaya, Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nuri Okkalı, belediye meclis üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Başkan Ali Orkun Ercengiz, engelli bireylerle bir araya geldikleri her ortamda samimiyet ve güçlü bir iletişim gördüklerini belirterek, Burdur’un engelli dostu bir kent olma yolunda önemli adımlar attığını söyledi.
Engelli olmanın bir eksiklik ya da suç olmadığını ifade eden Ercengiz, bunun hayatın bir gerçeği olduğunu vurgulayarak, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmanın toplumun ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.
Yerel yönetim olarak erişilebilirlik konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Ercengiz, belediyeye ait sosyal alanlar ve hizmet binalarını engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Şehit anneleri ve engelli annelerinin büyük fedakârlıklar gösterdiğini dile getiren Ercengiz, belediyenin engelli masası, rehabilitasyon merkezleri ve kent konseyi aracılığıyla ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Ercengiz ayrıca, düzenlenecek Anneler Günü Matinesi’ne tüm engelli annelerini ve anneleri davet ederek, Engelliler Farkındalık Haftası’nı kutladı.

Burdur HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

