Pancar Kooperatifi Çavdır Satış Mağazasını Satın Aldı

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.04.2026 - 09:40, Güncelleme: 10.04.2026 - 09:40
 

Pancar Kooperatifi Çavdır Satış Mağazasını Satın Aldı

S.S. Burdur Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi, kiracı olarak faaliyet gösterdiği Çavdır satış mağazasını satın alarak kurumsal altyapısını güçlendirdi.
Haziran 2025’te göreve başlayan yönetim kurulunun öncülüğünde gerçekleştirilen satın alma işlemi, kooperatifin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Tarım sektöründe faaliyet gösteren kooperatif, bu hamle ile üreticilere daha etkin ve sürdürülebilir hizmet sunmayı amaçlıyor. Yeni yönetim kurulunun göreve gelir gelmez aldığı kararlar arasında yer alan makam araçlarının satılması ve yerine çiftçilerin nakliye ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet aracı temin edilmesi, kaynakların doğrudan üreticiye yönelik kullanılmasına öncelik verildiğinin göstergesi olarak yorumlanmıştı. Kooperatif yetkilileri, satın alınan satış mağazasıyla birlikte hem maliyetlerin azaltılacağını hem de hizmet kalitesinin artırılacağını belirterek şu mesajı verdi: “Kooperatifimizin öz kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak üreticilerimize kalıcı eserler bırakmayı amaçlıyoruz. Çavdır satış mağazamızın mülkiyetini alarak hem kooperatifimizin geleceğini güvence altına aldık hem de kira yükünden kurtularak bu kaynağı yine çiftçimize hizmet olarak döndürme imkanı bulduk. Çiftçimizin yanında olmaya ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz.”
S.S. Burdur Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi, kiracı olarak faaliyet gösterdiği Çavdır satış mağazasını satın alarak kurumsal altyapısını güçlendirdi.

Haziran 2025’te göreve başlayan yönetim kurulunun öncülüğünde gerçekleştirilen satın alma işlemi, kooperatifin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Tarım sektöründe faaliyet gösteren kooperatif, bu hamle ile üreticilere daha etkin ve sürdürülebilir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Yeni yönetim kurulunun göreve gelir gelmez aldığı kararlar arasında yer alan makam araçlarının satılması ve yerine çiftçilerin nakliye ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet aracı temin edilmesi, kaynakların doğrudan üreticiye yönelik kullanılmasına öncelik verildiğinin göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Kooperatif yetkilileri, satın alınan satış mağazasıyla birlikte hem maliyetlerin azaltılacağını hem de hizmet kalitesinin artırılacağını belirterek şu mesajı verdi:

“Kooperatifimizin öz kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak üreticilerimize kalıcı eserler bırakmayı amaçlıyoruz. Çavdır satış mağazamızın mülkiyetini alarak hem kooperatifimizin geleceğini güvence altına aldık hem de kira yükünden kurtularak bu kaynağı yine çiftçimize hizmet olarak döndürme imkanı bulduk. Çiftçimizin yanında olmaya ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz.”

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.