Putin: Geçici ateşkes değil, kalıcı barış anlaşması istiyoruz

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.10.2026 - 12:07, Güncelleme: 23.10.2026 - 12:07
 

Putin: Geçici ateşkes değil, kalıcı barış anlaşması istiyoruz

Putin: Geçici ateşkes değil, kalıcı barış anlaşması istiyoruz
RUSYA, (DHA) - RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile anlaşmaya hazır olduklarını belirterek, geçici bir ateşkes yerine kalıcı bir barış anlaşması ve her iki ülkenin güvenliğinin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin toprak kaybını kabullenmeye hazır olduğuna yönelik beyanlarını yorumlayan Putin, Rusya’nın kontrolüne geçen bölgelerin tarihi açıdan Rus toprağı olduğunu dile getirdi. Söz konusu alanlarda yaşayan halkın sandığa giderek önce bağımsızlık, ardından Rusya ile birleşme yönünde tercih kullandığını savunan Putin, herhangi bir toprak kaybından bahsetmenin doğru olmadığını belirtti.Avrupa ülkelerindeki Rusya karşıtı söylemleri bir tür 'siyasi şizofreni' olarak nitelendiren Putin, Rusya'yı cephede stratejik yenilgiye uğratmanın gerçekçi olmadığını ifade etti. Kiev yönetiminin vatandaşlarını sokaklardan toplayarak zorla cepheye sürdüğünü ve bu durumun ordu motivasyonunu düşürdüğünü kaydeden Putin, Ruslar ile Ukraynalıların esasen tek bir halk olduğunu savundu. Rus lider, özel askeri operasyonun bütün hedeflerine ulaşacağını vurgulayarak, Ukrayna ile anlaşmaya da hazır olduklarını aktardı.ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile St. Petersburg’da gerçekleştirdiği temasa da değinen Putin, müzakere sürecine ilişkin mesajlar verdi. Görüşmelerde üçlü temasların yeniden başlatılması konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Putin, çatışmaların geçici süreyle durdurulması yerine nihai bir barış anlaşmasına varılması gerektiğini, bu görüşmelerin temel amacının barışın ardından hem Ukrayna'nın hem de Rusya'nın güvenliğini temin etmek ve Avrupa güvenlik mimarisini ele almak olacağını kaydetti.
Putin: Geçici ateşkes değil, kalıcı barış anlaşması istiyoruz

RUSYA, (DHA) - RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile anlaşmaya hazır olduklarını belirterek, geçici bir ateşkes yerine kalıcı bir barış anlaşması ve her iki ülkenin güvenliğinin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin toprak kaybını kabullenmeye hazır olduğuna yönelik beyanlarını yorumlayan Putin, Rusya’nın kontrolüne geçen bölgelerin tarihi açıdan Rus toprağı olduğunu dile getirdi. Söz konusu alanlarda yaşayan halkın sandığa giderek önce bağımsızlık, ardından Rusya ile birleşme yönünde tercih kullandığını savunan Putin, herhangi bir toprak kaybından bahsetmenin doğru olmadığını belirtti.

Avrupa ülkelerindeki Rusya karşıtı söylemleri bir tür 'siyasi şizofreni' olarak nitelendiren Putin, Rusya'yı cephede stratejik yenilgiye uğratmanın gerçekçi olmadığını ifade etti. Kiev yönetiminin vatandaşlarını sokaklardan toplayarak zorla cepheye sürdüğünü ve bu durumun ordu motivasyonunu düşürdüğünü kaydeden Putin, Ruslar ile Ukraynalıların esasen tek bir halk olduğunu savundu. Rus lider, özel askeri operasyonun bütün hedeflerine ulaşacağını vurgulayarak, Ukrayna ile anlaşmaya da hazır olduklarını aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile St. Petersburg’da gerçekleştirdiği temasa da değinen Putin, müzakere sürecine ilişkin mesajlar verdi. Görüşmelerde üçlü temasların yeniden başlatılması konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Putin, çatışmaların geçici süreyle durdurulması yerine nihai bir barış anlaşmasına varılması gerektiğini, bu görüşmelerin temel amacının barışın ardından hem Ukrayna'nın hem de Rusya'nın güvenliğini temin etmek ve Avrupa güvenlik mimarisini ele almak olacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0