Süper Lig’de 2025-26 Sezonu Fikstürü Belli Oldu

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 04.07.2025 - 16:58, Güncelleme: 04.07.2025 - 16:58
 

Süper Lig’de 2025-26 Sezonu Fikstürü Belli Oldu

Olgucan KALKAN - Efe ALDEMİR / İSTANBUL, (DHA) – Süper Lig’de 2025-26 sezonunun fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Törene TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı.
TFF 1. Başkan Vekili ve Süper Lig’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, sezonun 8 Ağustos 2025’te başlayacağını ve 17 Mayıs 2026’da sona ereceğini belirterek, “Rekabet düzeyini artırmak, maç takvimini daha dengeli hale getirmek ve kulüplerimizin mali yapılarını güçlendirmek amacıyla bu sezon lig 18 takımla oynanacak. Bu düzenlemenin sahaya olumlu yansıyacağına inanıyorum. 2025-26 sezonunun seyir zevki yüksek, üst düzey rekabet içerisinde ve heyecanlı bir yarışa sahne olmasını temenni ediyorum. Bugün bizimle birlikte fikstür çekimine eşlik eden değerli kulüp başkanlarımız ve yöneticilerimize, yayıncı kuruluş beIN Sports yetkililerine, Süper Lig’in isim sponsoru Trendyol’a ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yapay zekâ destekli algoritma ile oluşturulan fikstürde bu sezon da detaylı planlama yapıldı. Milli maç haftalarından önceki haftalara derbi maçları denk getirilmedi. Avrupa kupalarında mücadele eden takımların hafta içi maçlarının ardından hafta sonunda birbirleriyle karşılaşmamalarına da özen gösterildi. Yeni sezonda ilk yarı, 19-22 Aralık 2025 tarihlerindeki maçlarla sona erecek. İkinci yarı ise 16-19 Ocak 2026 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Sezon, 17 Mayıs 2026 tarihinde sona erecek. Süper Lig’de 2025-26 sezonunun ilk haftasında oynanacak karşılaşmalar şöyle: Eyüpspor - Konyaspor Antalyaspor - Kasımpaşa Trabzonspor - Kocaelispor Samsunspor - Gençlerbirliği Fatih Karagümrük - Başakşehir FK Gaziantep FK - Galatasaray Fenerbahçe - Alanyaspor Çaykur Rizespor - Göztepe Kayserispor - Beşiktaş Yeni sezonun ilk derbisi, 8. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. 11. haftada Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk edecek. 14. haftada ise Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.
Olgucan KALKAN - Efe ALDEMİR / İSTANBUL, (DHA) – Süper Lig’de 2025-26 sezonunun fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Törene TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı.

TFF 1. Başkan Vekili ve Süper Lig’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, sezonun 8 Ağustos 2025’te başlayacağını ve 17 Mayıs 2026’da sona ereceğini belirterek, “Rekabet düzeyini artırmak, maç takvimini daha dengeli hale getirmek ve kulüplerimizin mali yapılarını güçlendirmek amacıyla bu sezon lig 18 takımla oynanacak. Bu düzenlemenin sahaya olumlu yansıyacağına inanıyorum. 2025-26 sezonunun seyir zevki yüksek, üst düzey rekabet içerisinde ve heyecanlı bir yarışa sahne olmasını temenni ediyorum. Bugün bizimle birlikte fikstür çekimine eşlik eden değerli kulüp başkanlarımız ve yöneticilerimize, yayıncı kuruluş beIN Sports yetkililerine, Süper Lig’in isim sponsoru Trendyol’a ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapay zekâ destekli algoritma ile oluşturulan fikstürde bu sezon da detaylı planlama yapıldı. Milli maç haftalarından önceki haftalara derbi maçları denk getirilmedi. Avrupa kupalarında mücadele eden takımların hafta içi maçlarının ardından hafta sonunda birbirleriyle karşılaşmamalarına da özen gösterildi.

Yeni sezonda ilk yarı, 19-22 Aralık 2025 tarihlerindeki maçlarla sona erecek. İkinci yarı ise 16-19 Ocak 2026 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Sezon, 17 Mayıs 2026 tarihinde sona erecek.

Süper Lig’de 2025-26 sezonunun ilk haftasında oynanacak karşılaşmalar şöyle:

  • Eyüpspor - Konyaspor

  • Antalyaspor - Kasımpaşa

  • Trabzonspor - Kocaelispor

  • Samsunspor - Gençlerbirliği

  • Fatih Karagümrük - Başakşehir FK

  • Gaziantep FK - Galatasaray

  • Fenerbahçe - Alanyaspor

  • Çaykur Rizespor - Göztepe

  • Kayserispor - Beşiktaş

Yeni sezonun ilk derbisi, 8. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. 11. haftada Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk edecek. 14. haftada ise Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0