Uzmanından böbrek taşının belirtisi herkeste farklıdır uyarısı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.12.2025 - 11:19, Güncelleme: 11.12.2025 - 11:19
 

Uzmanından böbrek taşının belirtisi herkeste farklıdır uyarısı

Uzmanından böbrek taşının belirtisi herkeste farklıdır uyarısı
Serhat YILMAZ/SERDİVAN(Sakarya), (DHA) – ÜROLOJİ Uzmanı Op. Dr. Osman Metin, belin yan tarafında veya sırt bölgesinde ağrı, idrarda renk değişimi, idrar yaparken yanma veya zorlanma ve sık idrara çıkma ihtiyacının böbrek taşı belirtisi olduğunu söyledi.Özel Adatıp Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Metin, böbrek taşı şikayetleri ve kapalı cerrahi yöntemlerle ilgili bilgi verdi. Op. Dr. Metin, böbrek taşının herkeste farklı belirtiler ortaya çıkarabildiğini ve bu durumun kişinin klinik durumu doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.Op. Dr. Metin, belin yan tarafında veya sırt bölgesinde ağrı, idrarda renk değişimi, idrar yaparken yanma veya zorlanma ve sık idrara çıkma ihtiyacının böbrek taşı belirtisi olduğunu söyledi. Kapalı cerrahi yöntemler hakkında bilgi veren Op. Dr. Metin, “Kapalı girişimler, büyük bir kesi açılmadan endoskopik cihazlarla taşın bulunduğu alana ulaşılan yöntemlerdir. Taşın boyutu, konumu ve yapısı; hangi yaklaşımın daha uygun olacağını belirlemede önemlidir” dedi.Taş oluşumunda yetersiz sıvı tüketimi, bazı beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörlerin etkili olabileceğini söyleyen Dr. Metin, “Her bireyin taş yapısı, şikayeti ve anatomik durumu farklıdır. Bu nedenle süreç; kişisel değerlendirmeyle ve uygun görülen yöntemlerle planlanır” ifadelerini kullandı.
Uzmanından böbrek taşının belirtisi herkeste farklıdır uyarısı

Serhat YILMAZ/SERDİVAN(Sakarya), (DHA) – ÜROLOJİ Uzmanı Op. Dr. Osman Metin, belin yan tarafında veya sırt bölgesinde ağrı, idrarda renk değişimi, idrar yaparken yanma veya zorlanma ve sık idrara çıkma ihtiyacının böbrek taşı belirtisi olduğunu söyledi.

Özel Adatıp Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Osman Metin, böbrek taşı şikayetleri ve kapalı cerrahi yöntemlerle ilgili bilgi verdi. Op. Dr. Metin, böbrek taşının herkeste farklı belirtiler ortaya çıkarabildiğini ve bu durumun kişinin klinik durumu doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Op. Dr. Metin, belin yan tarafında veya sırt bölgesinde ağrı, idrarda renk değişimi, idrar yaparken yanma veya zorlanma ve sık idrara çıkma ihtiyacının böbrek taşı belirtisi olduğunu söyledi. Kapalı cerrahi yöntemler hakkında bilgi veren Op. Dr. Metin, “Kapalı girişimler, büyük bir kesi açılmadan endoskopik cihazlarla taşın bulunduğu alana ulaşılan yöntemlerdir. Taşın boyutu, konumu ve yapısı; hangi yaklaşımın daha uygun olacağını belirlemede önemlidir” dedi.

Taş oluşumunda yetersiz sıvı tüketimi, bazı beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörlerin etkili olabileceğini söyleyen Dr. Metin, “Her bireyin taş yapısı, şikayeti ve anatomik durumu farklıdır. Bu nedenle süreç; kişisel değerlendirmeyle ve uygun görülen yöntemlerle planlanır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0