İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 26.01.2023 - 13:58, Güncelleme: 26.01.2023 - 13:58
 

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı Burdur Valisi Ali ARSLANTAŞ Başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapıldı.
Vali ARSLANTAŞ toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında alacağımız kararlar ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğünce Burdur genelinde İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalar ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından yapılan sunumda 2022 yılında yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda kamu ve özel sektör işyerlerinden 10.194 açık iş ilanından toplam 8.609 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi. Müdür Akalın toplantıda kurula yaptığı sunumun devamında, başlatılan 156 İşbaşı Eğitim Programı kapsamında toplamda 326 kişi katılım sağlamış, açılan 1 Mesleki Eğitim Kursuna toplamda 37 kişilik katılım sağladığını ve 7 Toplum Yararına Programından ise 486 kişi faydalandığını söyledi.  İş ve Meslek Danışmanları tarafından 4.021 işyeri ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında İŞKUR Aktif İş Gücü Programları ve teşvikler hakkında iş yeri sahipleri bilgilendirilerek, eleman ihtiyacı konusundaki istek ve talepleri doğrultusunda iş ilanları açılarak İş ve Meslek Danışmanları tarafından, 17.363 bireysel görüşme gerçekleştirildiği bilgisi verildi. 2022 yılında Engelli ve Eski Hükümlü Desteği Projesi kapsamında toplam 12 Engelli Destek Projesi ve 3 Eski Hükümlü Hibe Destek Projesine başvuru yaptı. Yapılan Engelli ve Eski Hükümlü Destek Projesi başvurularından 5 tanesi komisyon tarafından kabul edildi. Bu kabul edilenlerden 2 tanesi ile protokol imzalanmış olup, hibe desteğinde bulunulduğu bilgisi verildi. Toplantının devamında ise gündem maddesinde yer alan İİMEK 2022 yılı Denetim Kurulu Raporlarının değerlendirilmesi yapıldı. İŞKUR tarafından uygulanan kurs, program ve projelerde Denetim Kurulu tarafından 2022 yılı Aralık ayı sonu itibariyle kurs, program ve projelere yönelik 164 kurs ve programlarda denetim faaliyeti gerçekleştirildiği paylaşıldı. Toplantının son bölümünde ise Kurul tarafından 2023 Yılı İŞKUR Meslek Edindirme Kursları Yıllık Eğitim Planının değerlendirilmesi ve işgücü eğitim planı görüşülerek onaylandı.  Toplantı görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.  Vali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantıya, Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Duygulu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü V. Seyit Güven Yılmaz, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Yörük, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Cankar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Tuğay, TİSK Temsilcisi Turan Arslan, TÜRK-İŞ Temsilcisi Mustafa Onay, Hak-İş Temsilcisi Ercan Karaca ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Selçuk Örnek katıldı.  
2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı Burdur Valisi Ali ARSLANTAŞ Başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü’nde yapıldı.

Vali ARSLANTAŞ toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında alacağımız kararlar ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğünce Burdur genelinde İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalar ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın tarafından yapılan sunumda 2022 yılında yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda kamu ve özel sektör işyerlerinden 10.194 açık iş ilanından toplam 8.609 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.
Müdür Akalın toplantıda kurula yaptığı sunumun devamında, başlatılan 156 İşbaşı Eğitim Programı kapsamında toplamda 326 kişi katılım sağlamış, açılan 1 Mesleki Eğitim Kursuna toplamda 37 kişilik katılım sağladığını ve 7 Toplum Yararına Programından ise 486 kişi faydalandığını söyledi. 
İş ve Meslek Danışmanları tarafından 4.021 işyeri ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında İŞKUR Aktif İş Gücü Programları ve teşvikler hakkında iş yeri sahipleri bilgilendirilerek, eleman ihtiyacı konusundaki istek ve talepleri doğrultusunda iş ilanları açılarak İş ve Meslek Danışmanları tarafından, 17.363 bireysel görüşme gerçekleştirildiği bilgisi verildi.
2022 yılında Engelli ve Eski Hükümlü Desteği Projesi kapsamında toplam 12 Engelli Destek Projesi ve 3 Eski Hükümlü Hibe Destek Projesine başvuru yaptı. Yapılan Engelli ve Eski Hükümlü Destek Projesi başvurularından 5 tanesi komisyon tarafından kabul edildi. Bu kabul edilenlerden 2 tanesi ile protokol imzalanmış olup, hibe desteğinde bulunulduğu bilgisi verildi.
Toplantının devamında ise gündem maddesinde yer alan İİMEK 2022 yılı Denetim Kurulu Raporlarının değerlendirilmesi yapıldı. İŞKUR tarafından uygulanan kurs, program ve projelerde Denetim Kurulu tarafından 2022 yılı Aralık ayı sonu itibariyle kurs, program ve projelere yönelik 164 kurs ve programlarda denetim faaliyeti gerçekleştirildiği paylaşıldı.
Toplantının son bölümünde ise Kurul tarafından 2023 Yılı İŞKUR Meslek Edindirme Kursları Yıllık Eğitim Planının değerlendirilmesi ve işgücü eğitim planı görüşülerek onaylandı. 
Toplantı görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi. 
Vali Arslantaş başkanlığında yapılan toplantıya, Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Duygulu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü V. Seyit Güven Yılmaz, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Yörük, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Cankar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Tuğay, TİSK Temsilcisi Turan Arslan, TÜRK-İŞ Temsilcisi Mustafa Onay, Hak-İş Temsilcisi Ercan Karaca ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Selçuk Örnek katıldı.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.