Fotoğraf eğitimi için geldikleri Kayseri’de Kapadokya’nın giriş kapısını keşfettiler

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.10.2023 - 18:49, Güncelleme: 15.10.2023 - 18:49
 

Fotoğraf eğitimi için geldikleri Kayseri’de Kapadokya’nın giriş kapısını keşfettiler

Fotoğraf eğitimi için geldikleri Kayseri’de Kapadokya’nın giriş kapısını keşfettiler
Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR, (Kayseri), (DHA)-KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Soğanlı Vadisi'nde fotoğraf tutkunları için kamp düzenlendi. Fotoğraf kampı kapsamında, yurt dışından Erasmus ile Kayseri'ye gelen yabancı öğrenciler eğitim için geldikleri tarihi vadiyi yakından keşfetti. Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan ve Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Soğanlı Vadisi'nde, fotoğraf tutkunları için 'fotoğraf kampı' düzenlendi. 13-15 Ekim tarihleri arasında Kayseri  Valiliği ve Erciyes Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen 'Soğanlı Avla Kanyonu Fotoğraf Kampına', Vali Yardımcısı  Ömer Tekeș, Yeşilhisar Kaymakamı  Ahmet Ali Altıntaş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, YİKOP Müdürü Ali Ramazan Esen, Ak Parti Yeşilhisar İlçe Başkanı  Hasan Beyoglu, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Sami Türkay, ERÜ Öğretim görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın ve  Soğanlı Muhtarı Ali Cebeci katıldı. 'AMACIMIZ SOĞANLI'YI HERKESE DUYURMAK' Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, foto kampın önemine vurgu yaparak, "Avla Kanyonunun fotoğraflanması ile Soğanlı'yı dünyanın en ücra noktasına kadar duyurmak amacıyla böyle bir kamp yapmayı düşündük. Soğanlımızı tanımayan kalmayacak. İnşallah Soğanlı'da daha yoğun turist kafileleri olacak. Zaten 2 yıldır Soğanlı'ya turistler ilgi gösteriyor" dedi. YABANCI ÖĞRENCİLER İLK KEZ DENEYİMLEDİ Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın ise, "Üniversitemizdeki fotoğrafçılık dersi kapsamında öğrencilerimizle birlikte Kayseri Valiliğimizin düzenlemiş olduğu 'Fotokampa' katıldık. Öğrenci arkadaşlarımızın bir kısmı yurt dışından geldi. Erasmus programı ile gelen öğrencilerimiz de var. Buranın güzelliklerini, ören yerlerini, kiliselerini görme fırsatını buldular. Güzel fotoğraflar çekerek belge olarak kendilerinde saklama fırsatı buldular. Böyel bir etkinlikten dolayı Kayseri Valiliği'ne teşekkür ediyorum. Özellikle yabancı öğrencilerimiz böyle bir yeri daha önce görmediklerini ve Kapadokya'dan bir farkı olmadığını  ve turistik açıdan ayı özellikte olduğunu söylediler" diye konuştu.(DHA) FOTOĞRAFLI
Fotoğraf eğitimi için geldikleri Kayseri’de Kapadokya’nın giriş kapısını keşfettiler

Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR, (Kayseri), (DHA)-KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Soğanlı Vadisi'nde fotoğraf tutkunları için kamp düzenlendi. Fotoğraf kampı kapsamında, yurt dışından Erasmus ile Kayseri'ye gelen yabancı öğrenciler eğitim için geldikleri tarihi vadiyi yakından keşfetti.
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan ve Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Soğanlı Vadisi'nde, fotoğraf tutkunları için 'fotoğraf kampı' düzenlendi. 13-15 Ekim tarihleri arasında Kayseri  Valiliği ve Erciyes Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen 'Soğanlı Avla Kanyonu Fotoğraf Kampına', Vali Yardımcısı  Ömer Tekeș, Yeşilhisar Kaymakamı  Ahmet Ali Altıntaş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, YİKOP Müdürü Ali Ramazan Esen, Ak Parti Yeşilhisar İlçe Başkanı  Hasan Beyoglu, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Sami Türkay, ERÜ Öğretim görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın ve  Soğanlı Muhtarı Ali Cebeci katıldı.
'AMACIMIZ SOĞANLI'YI HERKESE DUYURMAK'
Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, foto kampın önemine vurgu yaparak, "Avla Kanyonunun fotoğraflanması ile Soğanlı'yı dünyanın en ücra noktasına kadar duyurmak amacıyla böyle bir kamp yapmayı düşündük. Soğanlımızı tanımayan kalmayacak. İnşallah Soğanlı'da daha yoğun turist kafileleri olacak. Zaten 2 yıldır Soğanlı'ya turistler ilgi gösteriyor" dedi.
YABANCI ÖĞRENCİLER İLK KEZ DENEYİMLEDİ
Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın ise, "Üniversitemizdeki fotoğrafçılık dersi kapsamında öğrencilerimizle birlikte Kayseri Valiliğimizin düzenlemiş olduğu 'Fotokampa' katıldık. Öğrenci arkadaşlarımızın bir kısmı yurt dışından geldi. Erasmus programı ile gelen öğrencilerimiz de var. Buranın güzelliklerini, ören yerlerini, kiliselerini görme fırsatını buldular. Güzel fotoğraflar çekerek belge olarak kendilerinde saklama fırsatı buldular. Böyel bir etkinlikten dolayı Kayseri Valiliği'ne teşekkür ediyorum. Özellikle yabancı öğrencilerimiz böyle bir yeri daha önce görmediklerini ve Kapadokya'dan bir farkı olmadığını  ve turistik açıdan ayı özellikte olduğunu söylediler" diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.