Manavgat'ta örtü altı muz üretim alanı 2 kat arttı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.03.2022 - 16:47, Güncelleme: 04.03.2022 - 16:53
 

Manavgat'ta örtü altı muz üretim alanı 2 kat arttı

Manavgat'ta örtü altı muz üretim alanı 2 kat arttı
 MANAVGAT Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, ilçede 21 bin dekar örtü altı üretiminin 18 bin dekarının muz serası olduğunu belirtti. Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü muz üreticilerini, muz yetiştiriciliği, bitki besleme, muz hastalıkları, muzlarda sorun olan nemetodlar ve muz zararlıları konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlediği seminer programının dördüncüsünü Manavgat'ta gerçekleştirdi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda yapılan seminere MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat Muz Üreticileri Birliği Başkanı Önem Gök ve muz üreticileri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Manavgat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, Manavgat'ta 21 bin dekar örtü altı üretiminin 18 bin dekarının muz serası olduğunu belirtti. Aranmaz, "1,5 yılda neredeyse 2'ye katlanmış korkunç bir üretim var. Bu üretimin büyük bir kısmı da muz" dedi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Yalçın ve Ziraat Mühendisi Rasim Arslan sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumdan sonra toplu halde Ulualan mevkiinde bulunan muz seraları ziyaret edilerek inceleme yapıldı.    
Manavgat'ta örtü altı muz üretim alanı 2 kat arttı

 MANAVGAT Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, ilçede 21 bin dekar örtü altı üretiminin 18 bin dekarının muz serası olduğunu belirtti.

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü muz üreticilerini, muz yetiştiriciliği, bitki besleme, muz hastalıkları, muzlarda sorun olan nemetodlar ve muz zararlıları konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlediği seminer programının dördüncüsünü Manavgat'ta gerçekleştirdi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda yapılan seminere MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat Muz Üreticileri Birliği Başkanı Önem Gök ve muz üreticileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Manavgat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, Manavgat'ta 21 bin dekar örtü altı üretiminin 18 bin dekarının muz serası olduğunu belirtti. Aranmaz, "1,5 yılda neredeyse 2'ye katlanmış korkunç bir üretim var. Bu üretimin büyük bir kısmı da muz" dedi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Yalçın ve Ziraat Mühendisi Rasim Arslan sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumdan sonra toplu halde Ulualan mevkiinde bulunan muz seraları ziyaret edilerek inceleme yapıldı.

 

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.