İslam hukukunda 'yapay zeka' görüşüldü

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.04.2022 - 08:38, Güncelleme: 18.04.2022 - 08:46
 

İslam hukukunda 'yapay zeka' görüşüldü

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 'İslam Hukuku Araştırmalarına Zemin Oluşturması Açısından Yapay Zeka' konulu sempozyum düzenlendi.
MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki otelde düzenlenen sempozyum 3 gün sürecek. Sempozyumun açılışına MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Burdur Müftüsü Enver Türkmen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.   MAKÜ İlahiyat Fakültesi Fıkıh Anabilim Dalı'ndan Dr. Yıldıray Sipahi; "Yapay zekanın kullanım alanlarını dikkate alarak organize etmeye çalıştığımız sempozyuma 8 farklı ülkeden 63 bilim insanı katkı sundu. 11 yabancı bilim insanı sempozyuma katıldı" dedi.   MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise şunları söyledi.   "Bir çok gelişme, teknoloji, insanın ihtiyaçlarını kolaylaştıracak, fayda sağlayacak süreç ile karşı karşıyayız. Bu işin elbette güzel tarafı. Önceki çağlarda insan mekan, insan çevre ilişkileri bakımından baktığımızda insanın geleceğini ve varoluşsal temelini sorgulayan, gelecekte çok ciddi meydan okumalarla karşıyayız. İnsanı en çok etkileyen konu bilgi teknolojilerindeki değişim ve gelişim. Yapay Zeka Sempozyumu'nun İslam hukukundaki birçok araştırmaya zemin oluşturması bakımından faydalı olacağını ümit ediyorum"   Rektör Korkmaz, katılımcılara belgelerini verdi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu'nun yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil, Prof. Dr. Tuncay Yiğit ve Taşkın Koçak, 'İslam Hukuku Araştırmalarına Zemin Oluşturması Açısından Yapay Zeka' konusunu anlattı.
BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 'İslam Hukuku Araştırmalarına Zemin Oluşturması Açısından Yapay Zeka' konulu sempozyum düzenlendi.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki otelde düzenlenen sempozyum 3 gün sürecek. Sempozyumun açılışına MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Burdur Müftüsü Enver Türkmen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


 

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Fıkıh Anabilim Dalı'ndan Dr. Yıldıray Sipahi; "Yapay zekanın kullanım alanlarını dikkate alarak organize etmeye çalıştığımız sempozyuma 8 farklı ülkeden 63 bilim insanı katkı sundu. 11 yabancı bilim insanı sempozyuma katıldı" dedi.


 

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise şunları söyledi.


 

"Bir çok gelişme, teknoloji, insanın ihtiyaçlarını kolaylaştıracak, fayda sağlayacak süreç ile karşı karşıyayız. Bu işin elbette güzel tarafı. Önceki çağlarda insan mekan, insan çevre ilişkileri bakımından baktığımızda insanın geleceğini ve varoluşsal temelini sorgulayan, gelecekte çok ciddi meydan okumalarla karşıyayız. İnsanı en çok etkileyen konu bilgi teknolojilerindeki değişim ve gelişim. Yapay Zeka Sempozyumu'nun İslam hukukundaki birçok araştırmaya zemin oluşturması bakımından faydalı olacağını ümit ediyorum"


 

Rektör Korkmaz, katılımcılara belgelerini verdi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu'nun yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil, Prof. Dr. Tuncay Yiğit ve Taşkın Koçak, 'İslam Hukuku Araştırmalarına Zemin Oluşturması Açısından Yapay Zeka' konusunu anlattı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.