Datça'da, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.09.2022 - 18:35, Güncelleme: 18.09.2022 - 18:35
 

Datça'da, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Datça'da, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu
Mehmet Çil/DATÇA(Muğla),(DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' renkli görüntülere sahne oldu. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğe, Datça'da çok sayıda kadın katıldı. Datça'da 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, rengarenk kıyafetleri ve çiçeklerle süsledikleri bisikletlerinin üzerinde alkışlar eşliğinde tur attı. Etkinliğe katılan kadınlar, 9 kilometre pedal çevirdi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılan kadınlar adına konuşan Ümit Kırcali (64) dünya genelinde bu yıl 10'uncusu, Datça'da ise 6'ncısı gerçekleştirilen bisiklet turunun, 25 ülkede 200 şehirde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Kırcaali, "Amacımız kadınların toplumda daha fazla gorünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmekdir" dedi. Şehirlerde ulaşım sisteminin odağında sadece otomobillerin olmadığını, farklı ulaşım şekillerinin de düşünülmesi gerektiğini belirterek bisikletin sağlıklı, çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatan Kırcaali, "Motorlu taşıtların neden olduğu bisiklet kazalarının durması için yasal düzenleme yapılmasını ve pazar günleri bazı caddelerin motorlu araç trafiğine kapatılarak, 'Otomobilsiz pazar' ilan edilmesini istiyoruz" diye konuştu. Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen müzik şöleni ile sona erdi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Datça'da, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Mehmet Çil/DATÇA(Muğla),(DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' renkli görüntülere sahne oldu. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğe, Datça'da çok sayıda kadın katıldı.

Datça'da 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, rengarenk kıyafetleri ve çiçeklerle süsledikleri bisikletlerinin üzerinde alkışlar eşliğinde tur attı. Etkinliğe katılan kadınlar, 9 kilometre pedal çevirdi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılan kadınlar adına konuşan Ümit Kırcali (64) dünya genelinde bu yıl 10'uncusu, Datça'da ise 6'ncısı gerçekleştirilen bisiklet turunun, 25 ülkede 200 şehirde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Kırcaali, "Amacımız kadınların toplumda daha fazla gorünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmekdir" dedi. Şehirlerde ulaşım sisteminin odağında sadece otomobillerin olmadığını, farklı ulaşım şekillerinin de düşünülmesi gerektiğini belirterek bisikletin sağlıklı, çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatan Kırcaali, "Motorlu taşıtların neden olduğu bisiklet kazalarının durması için yasal düzenleme yapılmasını ve pazar günleri bazı caddelerin motorlu araç trafiğine kapatılarak, 'Otomobilsiz pazar' ilan edilmesini istiyoruz" diye konuştu. Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen müzik şöleni ile sona erdi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.