Türkiye Taekwondo Şampiyonası başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.12.2022 - 10:05, Güncelleme: 16.12.2022 - 10:05
 

Türkiye Taekwondo Şampiyonası başladı

Türkiye Taekwondo Şampiyonası başladı
  Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - TÜRKİYE Taekwondo Federasyonu tarafından Isparta'da düzenlenen Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Salonu'nda 15-18 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya 4 bin sporcunun katılması bekleniyor. Şampiyonanın açılış programında konuşan Vali Aydın Baruş, "İlimizde bu ilgiyi görmekten, bu spor aşkını görmekten çok büyük mutluluk duyduğumu bilhassa ifade etmek istiyorum. Biz gençlerimizin spora olan sevgisini gördükçe mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Spor, bizim gençlerimize her zaman öğütlediğimiz çok değerli bir uğraş. Spor iradedir, güçlü olmayı gerektirir. Fiziken ve ruhen güçlü olmayanlar rekabetçi spor yapamazlar, başarılı sporcu olamazlar. Spor ahlaktır, Atatürk'ün şu sözünü hatırlayalım, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.' Çünkü büyük bir rekabet içerisinde yarışırken, spor size rakibinize saygı duymayı öğretir. Spor kardeşliktir, bu kadar gencin bir araya gelerek Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine katkıda bulunması önemsenecek bir husustur. Sporda yarışırken, maç yaparken karşı karşıya geldiğimiz arkadaşlarımızla bu kardeşlik duygusunu doyasıya yaşıyoruz. Bugün başlayan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza üstün başarılar temenni ediyorum. Allah azminizi, sabrınızı ve başarınızı arttırsın" dedi. Konuşmaların ardından Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin tarafından Vali Baruş'a ve şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi. FOTOĞRAFLI
Türkiye Taekwondo Şampiyonası başladı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - TÜRKİYE Taekwondo Federasyonu tarafından Isparta'da düzenlenen Kulüpler Türkiye Taekwondo Şampiyonası başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Salonu'nda 15-18 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya 4 bin sporcunun katılması bekleniyor. Şampiyonanın açılış programında konuşan Vali Aydın Baruş, "İlimizde bu ilgiyi görmekten, bu spor aşkını görmekten çok büyük mutluluk duyduğumu bilhassa ifade etmek istiyorum. Biz gençlerimizin spora olan sevgisini gördükçe mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Spor, bizim gençlerimize her zaman öğütlediğimiz çok değerli bir uğraş. Spor iradedir, güçlü olmayı gerektirir. Fiziken ve ruhen güçlü olmayanlar rekabetçi spor yapamazlar, başarılı sporcu olamazlar. Spor ahlaktır, Atatürk'ün şu sözünü hatırlayalım, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.' Çünkü büyük bir rekabet içerisinde yarışırken, spor size rakibinize saygı duymayı öğretir. Spor kardeşliktir, bu kadar gencin bir araya gelerek Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine katkıda bulunması önemsenecek bir husustur. Sporda yarışırken, maç yaparken karşı karşıya geldiğimiz arkadaşlarımızla bu kardeşlik duygusunu doyasıya yaşıyoruz. Bugün başlayan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza üstün başarılar temenni ediyorum. Allah azminizi, sabrınızı ve başarınızı arttırsın" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin tarafından Vali Baruş'a ve şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.