Antalya'da 19 Mayıs coşkusu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.05.2023 - 11:09, Güncelleme: 18.05.2023 - 11:09
 

Antalya'da 19 Mayıs coşkusu

Antalya'da 19 Mayıs coşkusu
  Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - MİLLİ mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs'ın 104'üncü yıldönümü ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. 19 Mayıs günü ise Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na fener alayı düzenlenecek. Milli mücadeleyi başlatan sürecin 104'üncü yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Antalya'da coşkuyla kutlanıyor. Antalya Valiliği'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları 15 Mayıs günü Gençlik Konseri ve Engelsiz Gençlik ve Spor Şöleni ile başladı. Gençlik Haftası boyunca devam edecek kutlama programı kapsamında müzik ve şiir dinletileri ve konserler, tiyatro gösterileri, resim, seramik ve el sanatları sergileri, fotoğraf yarışması, akıl ve zeka oyunları, masa tenisi, dart, bocce, badminton, voleybol, okçuluk, basketbol, hentbol, judo, oryantring, muay thai, futbol gibi çok sayıda sportif turnuva düzenleniyor. Etkinliklerde doğa yürüyüşleri de yapılıyor. MEYDANDA ÇELENK TÖRENİ 19 Mayıs Cuma günü ise kutlamalar, saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak. Saat 10.00'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Antalya Spor Salonu'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine geçilecek. Kutlamalarda Antalya'da hem denizde hem karada iki fener alayı düzenlenecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce saat 11.45'te Kaleiçi Marina'dan Konyaaltı Varyant'a kadar teknelerle deniz korteji gerçekleşecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce de saat 20.00'de her yıl on binlerce Antalyalının katıldığı Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na kadar meşaleler eşliğinde fener alayı yürüyüşü gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonundaki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.00'de Gülşen konser verecek. FOTOĞRAFLI  
Antalya'da 19 Mayıs coşkusu

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - MİLLİ mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs'ın 104'üncü yıldönümü ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. 19 Mayıs günü ise Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na fener alayı düzenlenecek.
Milli mücadeleyi başlatan sürecin 104'üncü yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Antalya'da coşkuyla kutlanıyor. Antalya Valiliği'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları 15 Mayıs günü Gençlik Konseri ve Engelsiz Gençlik ve Spor Şöleni ile başladı.
Gençlik Haftası boyunca devam edecek kutlama programı kapsamında müzik ve şiir dinletileri ve konserler, tiyatro gösterileri, resim, seramik ve el sanatları sergileri, fotoğraf yarışması, akıl ve zeka oyunları, masa tenisi, dart, bocce, badminton, voleybol, okçuluk, basketbol, hentbol, judo, oryantring, muay thai, futbol gibi çok sayıda sportif turnuva düzenleniyor. Etkinliklerde doğa yürüyüşleri de yapılıyor.
MEYDANDA ÇELENK TÖRENİ
19 Mayıs Cuma günü ise kutlamalar, saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak. Saat 10.00'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Antalya Spor Salonu'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine geçilecek.
Kutlamalarda Antalya'da hem denizde hem karada iki fener alayı düzenlenecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce saat 11.45'te Kaleiçi Marina'dan Konyaaltı Varyant'a kadar teknelerle deniz korteji gerçekleşecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce de saat 20.00'de her yıl on binlerce Antalyalının katıldığı Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na kadar meşaleler eşliğinde fener alayı yürüyüşü gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonundaki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.00'de Gülşen konser verecek.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.