Kedinin yuttuğu 1.5 metrelik kurdele endoskopiyle çıkarıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.06.2023 - 14:25, Güncelleme: 17.06.2023 - 14:25
 

Kedinin yuttuğu 1.5 metrelik kurdele endoskopiyle çıkarıldı

Kedinin yuttuğu 1.5 metrelik kurdele endoskopiyle çıkarıldı
Aytaç ÖZTÜRK/EREĞLİ(Zonguldak), (DHA) - ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde kedinin yuttuğu 1.5 metre uzunluğundaki kurdele endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. Sağlığına kavuşan kedi sahibine teslim edildi. Evinde beslediği 10 aylık British cinsi ‘Mırmır’ isimli kedisinin kurdele yuttuğunu fark eden Haza Kaya, kedisini özel bir veterinere götürdü. Çekilen röntgende kedinin 1.5 metre uzunluğundaki kurdeleyi yuttuğu tespit edildi. Kedinin midesindeki kurdele, veteriner hekim Önder Alkan tarafından endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. Sağlığına kavuşan minik kedi sahibine teslim edildi. Bazı kedilerde yabancı madde yeme alışkanlığının olduğunu belirten Önder Alkan, “Genelde vitamin eksikliği nedeni ile olabiliyor. Kedinin sahibi kurdele yediğini görmüş. Hatta ağzında bir parçasını görerek telaşlanmış. Bir anestezi altında endoskopi ile çıkardık. Hayvanın karnını açmadan girmeden endoskopi ile çıkardık. Kedi gayet sağlıklı. Hayatını normal devam ettiriyor. 1.5 metrelik bir kurdele yutmuş. Alınmasıydı ne olurdu? Bağırsaklara geçer bağırsakları tıkar. Daha sonra hayvanın ölümüne neden olur. Ölümcül bir hastalık aslında. Endoskopi ile rahat ve profesyonel bir tedavisi var. Acı çekmeden sıkıntı çekmeden sağlığına kavuştu” dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI  
Kedinin yuttuğu 1.5 metrelik kurdele endoskopiyle çıkarıldı

Aytaç ÖZTÜRK/EREĞLİ(Zonguldak), (DHA) - ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde kedinin yuttuğu 1.5 metre uzunluğundaki kurdele endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. Sağlığına kavuşan kedi sahibine teslim edildi.

Evinde beslediği 10 aylık British cinsi ‘Mırmır’ isimli kedisinin kurdele yuttuğunu fark eden Haza Kaya, kedisini özel bir veterinere götürdü. Çekilen röntgende kedinin 1.5 metre uzunluğundaki kurdeleyi yuttuğu tespit edildi. Kedinin midesindeki kurdele, veteriner hekim Önder Alkan tarafından endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. Sağlığına kavuşan minik kedi sahibine teslim edildi.

Bazı kedilerde yabancı madde yeme alışkanlığının olduğunu belirten Önder Alkan, “Genelde vitamin eksikliği nedeni ile olabiliyor. Kedinin sahibi kurdele yediğini görmüş. Hatta ağzında bir parçasını görerek telaşlanmış. Bir anestezi altında endoskopi ile çıkardık. Hayvanın karnını açmadan girmeden endoskopi ile çıkardık. Kedi gayet sağlıklı. Hayatını normal devam ettiriyor. 1.5 metrelik bir kurdele yutmuş. Alınmasıydı ne olurdu? Bağırsaklara geçer bağırsakları tıkar. Daha sonra hayvanın ölümüne neden olur. Ölümcül bir hastalık aslında. Endoskopi ile rahat ve profesyonel bir tedavisi var. Acı çekmeden sıkıntı çekmeden sağlığına kavuştu” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.