Kar yağışından dolayı Burdur' da Afet ve Acil durum merkezinde Kriz masası oluşturuldu

Gündem 03.03.2022 - 09:40, Güncelleme: 03.03.2022 - 09:40
 

Kar yağışından dolayı Burdur' da Afet ve Acil durum merkezinde Kriz masası oluşturuldu

Vali Arslantaş Başkanlığında yoğun kar yağışı başlaması İle Afet ve Acil durum merkezinde Kriz masası oluşturuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Burdur genelinde başlayan yoğun kar yağışı sonrası Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında kriz masası oluşturuldu.   Toplantıda Vali Arslantaş Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan uyarıyla birlikte gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, alınan tedbirler gözden geçirilip ilave tedbirler değerlendirildi. 123 araç,  333 personeli ve  Burdur merkez  ile ilçelerimizde meydana gelebilecek olan olası elektrik kesintileri için hazırda 56 ekip ayrıca Kızılay tarafından dağıtıma hazır yeterli sayıda kumanya hazırlanarak gerektiğinde  7/24 esasına göre çalışma planı hazırlanarak, gerekli koordinasyon sağlandı.   Toplantı sonrası Vali Arslantaş yaptığı açıklamada ”   Akşam saatlerinde tüm il genelinde etkili olan bir yağış ile karşı karşıyayız. Karayolları, Özel İdare, belediyelerimiz,  enerji dağıtım şirketlerimizle teyakkuz halindeyiz. Kar ve yağmurdan dolayı 11.000 abonemizin elektriği kesildi. Şu saat itibariyle 6900’üne enerji verilmiş durumda. 20 yerleşim yerinde enerji kesintisini gidermeye dönük çalışmalarımız devam ediyor. Sabah saatlerine kadar tamamının verileceğini düşünüyoruz. Isparta – Burdur yolu, Denizli – Yeşilova yolu, Çavdır – Tefenni arası, Burdur – Antalya yolu hem büyük araçların yolda makaslaması sebebiyle ve güvenlik gerekçesiyle bir süreliğine tır ve kamyon türü araçların geçişine izin vermedik. Şu anda kapalı bir yolumuz yok, ekiplerimiz sahadalar.  Çeltikçi, Bucak ve Ağlasun ilçelerinde yağış yağmur olarak devam ediyor. 3 köyümüzde, 3 evimizi su bastı. Sarıdere mevkiinde köy yolumuzda heyelan oluştu. Yeşilova ve Gölhisar ilçelerinde 10 hayvan telef oldu. Arkadaşlarımız tespitlerini yapıyorlar. Şu an itibariyle yağışlardan oluşacak olumsuzluklara müdahale edecek durumdayız. Her şey kontrol altında görünüyor. Yağışların sabah saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımıza mecbur kalmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Devlet tüm birimleriyle işinin başında. Duruma hakimiz“ dedi.
Vali Arslantaş Başkanlığında yoğun kar yağışı başlaması İle Afet ve Acil durum merkezinde Kriz masası oluşturuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Burdur genelinde başlayan yoğun kar yağışı sonrası Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

 

Toplantıda Vali Arslantaş Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan uyarıyla birlikte gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, alınan tedbirler gözden geçirilip ilave tedbirler değerlendirildi. 123 araç,  333 personeli ve  Burdur merkez  ile ilçelerimizde meydana gelebilecek olan olası elektrik kesintileri için hazırda 56 ekip ayrıca Kızılay tarafından dağıtıma hazır yeterli sayıda kumanya hazırlanarak gerektiğinde  7/24 esasına göre çalışma planı hazırlanarak, gerekli koordinasyon sağlandı.

 

Toplantı sonrası Vali Arslantaş yaptığı açıklamada ”   Akşam saatlerinde tüm il genelinde etkili olan bir yağış ile karşı karşıyayız. Karayolları, Özel İdare, belediyelerimiz,  enerji dağıtım şirketlerimizle teyakkuz halindeyiz. Kar ve yağmurdan dolayı 11.000 abonemizin elektriği kesildi. Şu saat itibariyle 6900’üne enerji verilmiş durumda. 20 yerleşim yerinde enerji kesintisini gidermeye dönük çalışmalarımız devam ediyor. Sabah saatlerine kadar tamamının verileceğini düşünüyoruz. Isparta – Burdur yolu, Denizli – Yeşilova yolu, Çavdır – Tefenni arası, Burdur – Antalya yolu hem büyük araçların yolda makaslaması sebebiyle ve güvenlik gerekçesiyle bir süreliğine tır ve kamyon türü araçların geçişine izin vermedik. Şu anda kapalı bir yolumuz yok, ekiplerimiz sahadalar. 

Çeltikçi, Bucak ve Ağlasun ilçelerinde yağış yağmur olarak devam ediyor. 3 köyümüzde, 3 evimizi su bastı. Sarıdere mevkiinde köy yolumuzda heyelan oluştu. Yeşilova ve Gölhisar ilçelerinde 10 hayvan telef oldu. Arkadaşlarımız tespitlerini yapıyorlar. Şu an itibariyle yağışlardan oluşacak olumsuzluklara müdahale edecek durumdayız. Her şey kontrol altında görünüyor. Yağışların sabah saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımıza mecbur kalmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Devlet tüm birimleriyle işinin başında. Duruma hakimiz“ dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.