Karla kaplı Spil'deki yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.01.2024 - 21:26, Güncelleme: 12.01.2024 - 21:26
 

Karla kaplı Spil'deki yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Karla kaplı Spil'deki yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)-MANİSA'da 1517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yılkı atları, kızıl geyikler ve diğer yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını düzenli olarak yemleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, yılkı atı, kızıl geyik, kurt, tilki, tavşan, domuz, sansar gibi yaban hayvanlarının çok sık bulunduğu Spil Dağı Milli Parkı'nın çeşitli bölgelerine 2 ton ot-yonca ve 200 kilogram ekmek bıraktı. Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz kış şartlarının yoğun seyrettiği dönemlerde, bilhassa ot ile beslenen yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmeleri için doğaya yem bırakılmasının çok önemli olduğu vurgulandı. Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı'nda karın yağmasıyla kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Manisa'nın yanı sıra, İzmir gibi çevre illerden vatandaşlar Spil'deki Atalanı mevkisine çıkarak karın keyfini çıkardı. Vatandaşlar kartopu oynadı, bol bol fotoğraf çekti. (DHA) FOTOĞRAFLI
Karla kaplı Spil'deki yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)-MANİSA'da 1517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yılkı atları, kızıl geyikler ve diğer yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını düzenli olarak yemleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, yılkı atı, kızıl geyik, kurt, tilki, tavşan, domuz, sansar gibi yaban hayvanlarının çok sık bulunduğu Spil Dağı Milli Parkı'nın çeşitli bölgelerine 2 ton ot-yonca ve 200 kilogram ekmek bıraktı. Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz kış şartlarının yoğun seyrettiği dönemlerde, bilhassa ot ile beslenen yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmeleri için doğaya yem bırakılmasının çok önemli olduğu vurgulandı.
Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı'nda karın yağmasıyla kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Manisa'nın yanı sıra, İzmir gibi çevre illerden vatandaşlar Spil'deki Atalanı mevkisine çıkarak karın keyfini çıkardı. Vatandaşlar kartopu oynadı, bol bol fotoğraf çekti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.