Kelime Atölyesi sergisi açıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.06.2024 - 12:29, Güncelleme: 04.06.2024 - 12:29
 

Kelime Atölyesi sergisi açıldı

BURDUR'da unutulmaya yüz tutmuş, kullanılmayan fakat anlam yoğunluğu yüksek kelimelerin yer aldığı 'Kelime Atölyesi' sergisi açıldı.
Cumhuriyet Parkı'ndaki serginin açılışını Burdur Valisi Türker Öksüz ile protokol üyeleri yaptı. Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim (BESTE) projesi kapsamındaki sergide, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli öğretmenlerle çeşitli okullarda görevli 5 Türk dili ve edebiyatı ve 5 görsel sanatlar öğretmeni tarafından derlenen yerel konuşma ağzında unutulmaya yüz tutmuş ve kullanılmayan kelimeler anlamlarıyla yazılarak, süsleme ve bezemelerle sanatsal eserlere dönüştürüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli görsel sanatlar öğretmeni Emine Akkeyik, "Bu projenin amacı daha önceleri Burdur'da atalarımızın, büyüklerimizin kullandığı kelimeleri şu an çocuklarımız çok fazla bilmiyor; bunları yeni nesle aktarma adına böyle bir çalışma yaptık. Unutulmuş birçok kelimemiz var ve bunların anlam bütünlüğü çok fazla. Bunları ana sınıfından başlamak üzere tüm öğrencilerimize gösterebilmek adına bu sergimizi hazırladık. Üst tarafa kelimelerin telaffuzlarını, alt tarafına anlamlarını yazdık. Kenarlarını da kelimeyi anlatan desenlerle süsledik" dedi. Akkeyik, kelimelerin derlenmesi çalışmasının yaklaşık 6 ay sürdüğünü söyledi. Sergi Kültür Merkezinde 4 gün süreyle açık kalacak. (DHA)
BURDUR'da unutulmaya yüz tutmuş, kullanılmayan fakat anlam yoğunluğu yüksek kelimelerin yer aldığı 'Kelime Atölyesi' sergisi açıldı.

Cumhuriyet Parkı'ndaki serginin açılışını Burdur Valisi Türker Öksüz ile protokol üyeleri yaptı. Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim (BESTE) projesi kapsamındaki sergide, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli öğretmenlerle çeşitli okullarda görevli 5 Türk dili ve edebiyatı ve 5 görsel sanatlar öğretmeni tarafından derlenen yerel konuşma ağzında unutulmaya yüz tutmuş ve kullanılmayan kelimeler anlamlarıyla yazılarak, süsleme ve bezemelerle sanatsal eserlere dönüştürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli görsel sanatlar öğretmeni Emine Akkeyik, "Bu projenin amacı daha önceleri Burdur'da atalarımızın, büyüklerimizin kullandığı kelimeleri şu an çocuklarımız çok fazla bilmiyor; bunları yeni nesle aktarma adına böyle bir çalışma yaptık. Unutulmuş birçok kelimemiz var ve bunların anlam bütünlüğü çok fazla. Bunları ana sınıfından başlamak üzere tüm öğrencilerimize gösterebilmek adına bu sergimizi hazırladık. Üst tarafa kelimelerin telaffuzlarını, alt tarafına anlamlarını yazdık. Kenarlarını da kelimeyi anlatan desenlerle süsledik" dedi.

Akkeyik, kelimelerin derlenmesi çalışmasının yaklaşık 6 ay sürdüğünü söyledi. Sergi Kültür Merkezinde 4 gün süreyle açık kalacak. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.