KESİLEN ANAÇ SIĞIRLAR, ÜRETİCİLER KADAR SÜT SANAYİSİNE VE ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERECEKTİR

Ekonomi (Akca Gazete) - Akca Gazete | 30.09.2022 - 15:14, Güncelleme: 30.09.2022 - 15:14
 

KESİLEN ANAÇ SIĞIRLAR, ÜRETİCİLER KADAR SÜT SANAYİSİNE VE ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERECEKTİR

Burdur İli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Çiğ süt alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bilal Özel yaptığı yazılı açıklamada “ Gıda Komitesi’nin talimatıyla Ulusal Süt Konseyi 15 Eylül’de çiğ süt referans fiyatını litresi 7.5 TL’de  sabit tutmuştu. Oysaki Eylül ayında ve öncesinde yanıbaşımızdaki Konya ilinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başta olmak üzere, ülkemizin bir çok yerinde serbest piyasada sütün litresi 8.5 TL olarak alıcı bulunmaktaydı. Dün ise Balıkesir ilinde gerçekleşen üreticiler adına yapılan ihaleyi Yörsan Firması soğutulmuş çiğ inek sütünün litresine 8.7 TL fiyat vererek kazanmıştır.   Tüketicinin kaliteli ürünü uyguna tedarik etmesi ortak arzumuzdur. USK’nın açıkladığı çiğ süt fiyatı da maliyetlerin altındadır. Süt üretiminin her geçen gün azaldığı günümüzde çiftçiyi üretimde tutmanın önemi daha da artmıştır.   Burdur’umuzun sütünü işleyen ulusal ve yerel sanayicilere çağrımız; Üreticilere çiğ inek sütünü Güney Marmara’da, İç Anadolu’da pazarlanan fiyattan satın almalarıdır. Azalan süt verimleri, kesilen anaç sığırlar, üreticiler kadar süt sanayisine ve ülke ekonomisine zarar verecektir. Dışa bağımlılıktan kurtulmanın yolu üretim, kalkınmanın temeli tarımsal üretimdir. Bu bilinçle acilen ilimizde çiğ süt fiyatları arttırılmalı, tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak adına gereken bütün adımlar atılmalıdır” dedi.
Burdur İli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Çiğ süt alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilal Özel yaptığı yazılı açıklamada “ Gıda Komitesi’nin talimatıyla Ulusal Süt Konseyi 15 Eylül’de çiğ süt referans fiyatını litresi 7.5 TL’de  sabit tutmuştu. Oysaki Eylül ayında ve öncesinde yanıbaşımızdaki Konya ilinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başta olmak üzere, ülkemizin bir çok yerinde serbest piyasada sütün litresi 8.5 TL olarak alıcı bulunmaktaydı. Dün ise Balıkesir ilinde gerçekleşen üreticiler adına yapılan ihaleyi Yörsan Firması soğutulmuş çiğ inek sütünün litresine 8.7 TL fiyat vererek kazanmıştır.

 

Tüketicinin kaliteli ürünü uyguna tedarik etmesi ortak arzumuzdur. USK’nın açıkladığı çiğ süt fiyatı da maliyetlerin altındadır. Süt üretiminin her geçen gün azaldığı günümüzde çiftçiyi üretimde tutmanın önemi daha da artmıştır.

 

Burdur’umuzun sütünü işleyen ulusal ve yerel sanayicilere çağrımız;

Üreticilere çiğ inek sütünü Güney Marmara’da, İç Anadolu’da pazarlanan fiyattan satın almalarıdır. Azalan süt verimleri, kesilen anaç sığırlar, üreticiler kadar süt sanayisine ve ülke ekonomisine zarar verecektir. Dışa bağımlılıktan kurtulmanın yolu üretim, kalkınmanın temeli tarımsal üretimdir. Bu bilinçle acilen ilimizde çiğ süt fiyatları arttırılmalı, tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak adına gereken bütün adımlar atılmalıdır” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.