Sıfır atık Belgesi alan Kocaaliler Beldesi, projeyi hem uyguluyor, hem eğitiyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 12.01.2023 - 22:05, Güncelleme: 12.01.2023 - 22:13
 

Sıfır atık Belgesi alan Kocaaliler Beldesi, projeyi hem uyguluyor, hem eğitiyor

Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi Sıfır Atık Belgesi aldıktan sonra, Sıfır Atık Projesini belediyenin hizmet binasında uygulamaya başladı.
Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi Sıfır Atık Belgesi aldıktan sonra, Sıfır Atık Projesini belediyenin hizmet binasında uygulamaya başladı. Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe “Beldemiz Sıfır Atık Projesi aldıktan sonra uygulamasını belediye binamızda başladık. Belediyemizde oluşan atıkları toplamak için ambalaj atıkları konteynır ve tekstil kumbaraları yerleştirilmiş atıklar toplanmaya başlanmıştır. Ayrıca Kocaaliler İlk ve Orta okuluna mevcut ekipmanlara ek olarak atık pil, atık flo resan, atık ampul, atık elektrik ve elektronik eşya kutuları yerleştirilmiştir. Yarının geleceği çocuklarımıza daha sağlıklı ve temiz bir çevre için tehlikeli atıkların, ambalaj atıklarının, tekstil atıklarının ve evsel atıkların neden ayrı toplanması gerektiği ve bu atıkların nasıl geri dönüştürüldüğü veya bertaraf edildiği hakkında eğitimler verilmektedir” dedi. Belediye Başkanı Gökçe, Özellikle belde de bahçe dal atıklarının geri dönüşümü için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen hibe programı “Kocaaliler Döngüsel Ekonomi ile Sosyal Gelişim” projesi kapsamında noel çelengi, üretimi sonunda çıkan bahçe dal atıklarının toplanarak belediyemiz katı atık geri dönüşüm tesisinde ilk olarak parçalandığı ve kom post haline getirildiği de vurguladı.      Eğitim sonu öğrencilere üzerinde çiçek tohumu olan yeşeren kalemler hediye ediliyor.  
Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi Sıfır Atık Belgesi aldıktan sonra, Sıfır Atık Projesini belediyenin hizmet binasında uygulamaya başladı.

Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi Sıfır Atık Belgesi aldıktan sonra, Sıfır Atık Projesini belediyenin hizmet binasında uygulamaya başladı. Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe “Beldemiz Sıfır Atık Projesi aldıktan sonra uygulamasını belediye binamızda başladık. Belediyemizde oluşan atıkları toplamak için ambalaj atıkları konteynır ve tekstil kumbaraları yerleştirilmiş atıklar toplanmaya başlanmıştır. Ayrıca Kocaaliler İlk ve Orta okuluna mevcut ekipmanlara ek olarak atık pil, atık flo resan, atık ampul, atık elektrik ve elektronik eşya kutuları yerleştirilmiştir. Yarının geleceği çocuklarımıza daha sağlıklı ve temiz bir çevre için tehlikeli atıkların, ambalaj atıklarının, tekstil atıklarının ve evsel atıkların neden ayrı toplanması gerektiği ve bu atıkların nasıl geri dönüştürüldüğü veya bertaraf edildiği hakkında eğitimler verilmektedir” dedi. Belediye Başkanı Gökçe, Özellikle belde de bahçe dal atıklarının geri dönüşümü için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen hibe programı “Kocaaliler Döngüsel Ekonomi ile Sosyal Gelişim” projesi kapsamında noel çelengi, üretimi sonunda çıkan bahçe dal atıklarının toplanarak belediyemiz katı atık geri dönüşüm tesisinde ilk olarak parçalandığı ve kom post haline getirildiği de vurguladı.     

Eğitim sonu öğrencilere üzerinde çiçek tohumu olan yeşeren kalemler hediye ediliyor.  

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.