TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 7,4 arttı, aylık yüzde 0,4 azaldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.09.2023 - 10:41, Güncelleme: 11.09.2023 - 10:41
 

TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 7,4 arttı, aylık yüzde 0,4 azaldı

TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 7,4 arttı, aylık yüzde 0,4 azaldı
ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayında yıllık sanayi üretiminin yüzde 7,4 arttığını, aylık sanayi üretiminin yüzde 0,4 azaldığını açıkladı. TÜİK, Temmuz 2023 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre sanayi üretimi yüzde 7,4 arttı. Alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,1 arttı. Temmuz ayında bir önceki aya göre sanayi üretimi ise yüzde 0,4 azaldı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 10,5 arttı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı. (DHA) FOTOĞRAFLI
TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 7,4 arttı, aylık yüzde 0,4 azaldı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayında yıllık sanayi üretiminin yüzde 7,4 arttığını, aylık sanayi üretiminin yüzde 0,4 azaldığını açıkladı.
TÜİK, Temmuz 2023 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre sanayi üretimi yüzde 7,4 arttı. Alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,1 arttı.
Temmuz ayında bir önceki aya göre sanayi üretimi ise yüzde 0,4 azaldı. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 10,5 arttı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.