Türk Kızılay, 23 Nisan'ı Hatay'da depremzede çocuklarla kutladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.04.2024 - 08:27, Güncelleme: 25.04.2024 - 08:35
 

Türk Kızılay, 23 Nisan'ı Hatay'da depremzede çocuklarla kutladı

TÜRK Kızılay, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 6 ilde düzenlediği çocuklara yönelik özel etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hafta boyunca yaşatıyor. Bu kapsamda Hatay’daki etkinlikler Güzelburç Kızılay Geçici Yaşam Merkezi ve Güzelburç Konteyner Kent’te gerçekleştirildi.
‘Kızılay ve çocuk’ temasıyla Toplumsal Hizmet Merkezince düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında, çocuk korosu şarkılar seslendirdi, ‘Kızılay’ temalı resim sergisinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi. Hatay’daki Kızılay Geçici Yaşam Merkezindeki etkinliğe katılan Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, hafta boyuna yaydıkları etkinliklerle, depremden en çok etkilenen 6 ildeki çocuklarla bir araya geleceklerini söyledi. Tüm çocukların bayramını kutlayan Yener Tanık şunları söyledi: ‘Sevgili çocuklar Türkiye'nin geleceği size emanet. Sizler iyi bir bilim adamı, iyi bir evlat, bir anne iyi bir baba olacaksınız. Ama öncelikle kız çocuklarına söylüyorum kız çocukları beni iyi dinlesin. Sizler iyi bir anne olacaksınız hem erkek çocuğunuzu yetiştireceksiniz hem kız çocuğunuzu yetiştireceksiniz. Vatana millete bayrağı topluma insanlığa iyi evlat yetiştireceksiniz söz mü? Onun için ben de sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.’  Düzenlenen etkinliğe Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık’ın yanı sıra Kızılay Hatay İl Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu ile Hatay İl Yöneticileri katıldı. Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri’nce düzenlenen “Kızılay ve Çocuk” temalı etkinlikler Hatay’ın ardından Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te devam edecek. (DHA) FOTOĞRAFLI
TÜRK Kızılay, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 6 ilde düzenlediği çocuklara yönelik özel etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hafta boyunca yaşatıyor. Bu kapsamda Hatay’daki etkinlikler Güzelburç Kızılay Geçici Yaşam Merkezi ve Güzelburç Konteyner Kent’te gerçekleştirildi.

‘Kızılay ve çocuk’ temasıyla Toplumsal Hizmet Merkezince düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında, çocuk korosu şarkılar seslendirdi, ‘Kızılay’ temalı resim sergisinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Hatay’daki Kızılay Geçici Yaşam Merkezindeki etkinliğe katılan Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, hafta boyuna yaydıkları etkinliklerle, depremden en çok etkilenen 6 ildeki çocuklarla bir araya geleceklerini söyledi.

Tüm çocukların bayramını kutlayan Yener Tanık şunları söyledi: ‘Sevgili çocuklar Türkiye'nin geleceği size emanet. Sizler iyi bir bilim adamı, iyi bir evlat, bir anne iyi bir baba olacaksınız. Ama öncelikle kız çocuklarına söylüyorum kız çocukları beni iyi dinlesin. Sizler iyi bir anne olacaksınız hem erkek çocuğunuzu yetiştireceksiniz hem kız çocuğunuzu yetiştireceksiniz. Vatana millete bayrağı topluma insanlığa iyi evlat yetiştireceksiniz söz mü? Onun için ben de sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.’ 

Düzenlenen etkinliğe Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık’ın yanı sıra Kızılay Hatay İl Başkanı Hüseyin Kimyonoğlu ile Hatay İl Yöneticileri katıldı.

Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri’nce düzenlenen “Kızılay ve Çocuk” temalı etkinlikler Hatay’ın ardından Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te devam edecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.