VALİ ARSLANTAŞ DEPREM TAHLİYE TATBİKATINA KATILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 03.11.2022 - 13:06, Güncelleme: 03.11.2022 - 13:12
 

VALİ ARSLANTAŞ DEPREM TAHLİYE TATBİKATINA KATILDI

Burdur Valisi Ali Arslantaş, "2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Askeriye Kur'an Kursunda düzenlenen deprem tahliye tatbikatına katıldı.
AFAD Başkanlığı tarafından yıl içerisinde yapılan tatbikatlar kapsamında bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak diyanete bağlı Kur'an Kursları, Eğitim Merkezleri ve il - ilçe müftülüklerinde deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. İlimizde gerçekleşen tatbikatlar Kur'an Kurslarında 750 öğrenci ile icra edildi. Askeriye Kur'an Kursunda senaryo gereği deprem anında tüm öğrenciler elleri ile başlarını koruyarak masa ve sıraların altına girdiler. Deprem sonrası öğrenciler ile deprem tahliye tatbikatına katılan Vali Arslantaş ile öğretmenler binayı kontrollü bir şekilde boşalttılar. Kuran Kursu binasının boşaltılması sonrası Vali Arslantaş ve AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Arslantaş yaptığı açıklamada, “2022 yılı AFAD Başkanlığımızın gıyasetinde deprem tatbikatı yılı. Daha önce hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte İçişleri Bakanlığımızın bir koordineli çalışması oldu. Okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Bugünde Diyanet İşleri Başkanlığımızla 81 ilde eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı yapılıyor. Çocuklarımızın hazır olduğunu gördük. Çocuklarımızın bilinçli olduğunu gördük, eğitildiğini gördük. 1971 yılında İlimizde meydana gelen depremi ortayaş kuşağı hatırlayacaktır. İlimiz deprem kuşağında hazır olmamız
Burdur Valisi Ali Arslantaş, "2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Askeriye Kur'an Kursunda düzenlenen deprem tahliye tatbikatına katıldı.

AFAD Başkanlığı tarafından yıl içerisinde yapılan tatbikatlar kapsamında bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak diyanete bağlı Kur'an Kursları, Eğitim Merkezleri ve il - ilçe müftülüklerinde deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

İlimizde gerçekleşen tatbikatlar Kur'an Kurslarında 750 öğrenci ile icra edildi.

Askeriye Kur'an Kursunda senaryo gereği deprem anında tüm öğrenciler elleri ile başlarını koruyarak masa ve sıraların altına girdiler. Deprem sonrası öğrenciler ile deprem tahliye tatbikatına katılan Vali Arslantaş ile öğretmenler binayı kontrollü bir şekilde boşalttılar.

Kuran Kursu binasının boşaltılması sonrası Vali Arslantaş ve AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Vali Arslantaş yaptığı açıklamada, “2022 yılı AFAD Başkanlığımızın gıyasetinde deprem tatbikatı yılı. Daha önce hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte İçişleri Bakanlığımızın bir koordineli çalışması oldu. Okullarda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Bugünde Diyanet İşleri Başkanlığımızla 81 ilde eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı yapılıyor. Çocuklarımızın hazır olduğunu gördük. Çocuklarımızın bilinçli olduğunu gördük, eğitildiğini gördük.

1971 yılında İlimizde meydana gelen depremi ortayaş kuşağı hatırlayacaktır. İlimiz deprem kuşağında hazır olmamız

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.