VALİ ÖKSÜZ AİLE DESTEK MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 07.06.2024 - 16:54, Güncelleme: 07.06.2024 - 16:54
 

VALİ ÖKSÜZ AİLE DESTEK MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI

Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ile yürütülen proje kapsamında; İllerde  oluşturulan Aile Destek Merkezleri ile vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarını muhafaza etmek üzere psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda, İlimizde hayata geçirilen merkezin açılışı bugün gerçekleştirildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. Uğur Yurdusever’in ADEM hakkında yaptığı bilgilendirme ile başlayan programın devamında Vali Öksüz tarafından konuşma yapıldı.   Açılış sonrası, ADEM’de "Dekoratif Sepet Örücülüğü, Akrilik Boya Resim, Hasta ve Yaşlı Bakımı Kurslarını" ziyaret ederek incelemede bulunan Vali Öksüz, yürütülen çalışmalar ile 53 kursiyer ve 21 çocuğa hizmet verecek merkezle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Öksüz programda yaptığı konuşmada; “Aile Destek Merkezleri Cumhurbaşkanımızın onayı ile ulusal alanda proje olarak kabul edilen önemli projelerden bir tanesidir. Aile Destek Merkezlerinde temel amacımız Aile kavramının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmektir. Aile kurumunun toplumun temeli olduğu gerçeğinden hareketle ailenin güçlendirilmesi, ailenin her türlü olumsuz unsurlardan korunması ve vatandaşlarımızın, bu bölgede kadınlarımızın toplum ile entegrasyonuna katkıda bulunmak için gerekli çalışmaların yapılması için kuruluyor. Tabi ki İnsanlarımızı kişisel, psikolojik, sosyal kültürel yönden eğitmek onları gelişimine katkıda bulunmak çok önemlidir. Bu merkez bu görevleri yerine getirir diye ümit ediyorum. Biz milli ve manevi değerlerimizi, ailemizi, aile kurumumuzu korumak zorundayız. Topluma, geleceğe daha güvenle bakabilmek için bu kurumların yaşatılması hayati öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Burada eğitim alacak kendi kişisel psikolojik mesleki gelişimine katkı sağlayacak bütün kadınlara şimdiden başarılar diliyorum. Hem kadınlarımız hem burada anaokulu çağında olan çocuklarının da eğitimine katkıda bulunmak bizler için elbette memnuniyet vericidir. 53 tane vatandaşımızın burada hizmet alması da önemli. İnşallah kurslarımızı arttırarak devam ettiririz. 4 ana dalda açılan kurslar çeşitlenerek devam eder diye ümit ediyorum. Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.    
Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ile yürütülen proje kapsamında; İllerde  oluşturulan Aile Destek Merkezleri ile vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarını muhafaza etmek üzere psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda, İlimizde hayata geçirilen merkezin açılışı bugün gerçekleştirildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. Uğur Yurdusever’in ADEM hakkında yaptığı bilgilendirme ile başlayan programın devamında Vali Öksüz tarafından konuşma yapıldı.  

Açılış sonrası, ADEM’de "Dekoratif Sepet Örücülüğü, Akrilik Boya Resim, Hasta ve Yaşlı Bakımı Kurslarını" ziyaret ederek incelemede bulunan Vali Öksüz, yürütülen çalışmalar ile 53 kursiyer ve 21 çocuğa hizmet verecek merkezle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Öksüz programda yaptığı konuşmada; “Aile Destek Merkezleri Cumhurbaşkanımızın onayı ile ulusal alanda proje olarak kabul edilen önemli projelerden bir tanesidir. Aile Destek Merkezlerinde temel amacımız Aile kavramının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmektir. Aile kurumunun toplumun temeli olduğu gerçeğinden hareketle ailenin güçlendirilmesi, ailenin her türlü olumsuz unsurlardan korunması ve vatandaşlarımızın, bu bölgede kadınlarımızın toplum ile entegrasyonuna katkıda bulunmak için gerekli çalışmaların yapılması için kuruluyor. Tabi ki İnsanlarımızı kişisel, psikolojik, sosyal kültürel yönden eğitmek onları gelişimine katkıda bulunmak çok önemlidir. Bu merkez bu görevleri yerine getirir diye ümit ediyorum. Biz milli ve manevi değerlerimizi, ailemizi, aile kurumumuzu korumak zorundayız. Topluma, geleceğe daha güvenle bakabilmek için bu kurumların yaşatılması hayati öneme sahip olduğunu düşünüyorum.

Burada eğitim alacak kendi kişisel psikolojik mesleki gelişimine katkı sağlayacak bütün kadınlara şimdiden başarılar diliyorum. Hem kadınlarımız hem burada anaokulu çağında olan çocuklarının da eğitimine katkıda bulunmak bizler için elbette memnuniyet vericidir. 53 tane vatandaşımızın burada hizmet alması da önemli. İnşallah kurslarımızı arttırarak devam ettiririz. 4 ana dalda açılan kurslar çeşitlenerek devam eder diye ümit ediyorum. Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  
 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.