Halim Akca
Köşe Yazarı
Halim Akca
 

OTOMATİK BARİYER KAPIYA VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bucak’ta kaymakamlık parkı tarihini tam hatırlamıyorum ama çok eskilerden etrafı duvarlar ile çevrilmiş, üzeri sivri demirleri ile tıpkı bir hapishane bahçesini andırıyordu. Yanılıyor olabilirim 2008 yıllarında bu duvarı dönemin kaymakamı Osman Taşkın ve Belediye Başkanı Arsal Sarı yıkarak bu günkü haline getirdiler. Hatta o tarihte Milli Emlak ayrılan park yerleri için belediye hakkında zabıt bile tutmuştu. Duvar üzerinde demir parmaklıklar hem yerli hem yabancı gözü ile demir parmaklıklar ile çevrilmiş ürkütücü görünümü hiç göze hoş görülmüyordu. O yıllardan sonra bazı kaymakamlar geldi geçti. Kaymakamlık ile eski adliye binası arasında geçen yola demir kapı ile kapatıldı. Daha sonra tepkiler üzerine bu demir kapılar kaldırıldı. Bu gün büyük bir ihtimal ile bu karar Bucak Kaymakamı Sayın Bayram Gale’nin kararı ile alındı. Kararın alınmasında da güvenlik tedbiri bahanesi altında kurum çalışanlarının fikirleri doğrultusunda karar verildi. Bence Kaymakam Bey bölgede birkaç esnafı ziyaret edip hal hatır sormalı hem de fikir edinebilirdi. Gazeteci gözü ile bu gün yanlış bir kanı uyandırmamak için çok nabız topladım. Hatta çok sayıda kişi ziyaret edip, gözünün önünde yapılan bu yanlışlığı dile getirmeyecek misin diyerek tepkiler gösterdiler. Hatta bu yolun kapalı olduğunu görenler önce şaşırıp sonra tepki gösterdiler. Hatta daha ileri giderek “Bu bir ayrımcılıktır. Açık bir yolun otomatik bariyer kapı ile kapatılması sadece kurumlarda çalışanların resmi oto park haline dönüştürülemez. Bucak Kaymakamı’nın aldığı bu karar çok yanlıştır. Kaymakamlık ve diğer kurumlara iş icabı gelenler, çevrede yaşayan esnaf Yunanistan’dan gelmedi. Hep buradaydı. Burada olacak diyerek serzenişte bulundular. BENCE VATANDAŞ HAKALI Güvenlik zafiyeti öne sürerek halka açık bir yolun kurum çalışanlarına rahat bir otopark hizmeti sunulması gerçekten ayrımcılıktır. Eğer güvenlik zafiyeti var ise, bu vatandaşla  - devlet arasına bariyer koymak isteyenlere bu kılıf dar gelir. Bu ilçe bizim, memuru ile, amiri ile, işçisi ile, esnafı ile, yaşlısı ile genci ile hep birlikte daha önce nasıl yaşıyorsak o şekilde yaşamalıyız. Evet bu otomatik bariyerler yapıldı. Çöpe atılmamalı. Eğer güvenlik için ise güvenlik, eşitlik ise eşitlik ilkesi içerisinde BU OTOMATİK BARİYER KAPI MESAİ SAATİ İÇERİSİNDE KAPANASIN MESAİ SAATİ İLE AÇILSIN. Bekleyip göreceğiz. Gerçekten güvenlik zafiyeti için mi, yoksa bazı ağalara paşalara rahat bir park ortamı yaratmak için mi?  
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2023 - Çarşamba

OTOMATİK BARİYER KAPIYA VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bucak’ta kaymakamlık parkı tarihini tam hatırlamıyorum ama çok eskilerden etrafı duvarlar ile çevrilmiş, üzeri sivri demirleri ile tıpkı bir hapishane bahçesini andırıyordu.

Yanılıyor olabilirim 2008 yıllarında bu duvarı dönemin kaymakamı Osman Taşkın ve Belediye Başkanı Arsal Sarı yıkarak bu günkü haline getirdiler. Hatta o tarihte Milli Emlak ayrılan park yerleri için belediye hakkında zabıt bile tutmuştu.

Duvar üzerinde demir parmaklıklar hem yerli hem yabancı gözü ile demir parmaklıklar ile çevrilmiş ürkütücü görünümü hiç göze hoş görülmüyordu.

O yıllardan sonra bazı kaymakamlar geldi geçti. Kaymakamlık ile eski adliye binası arasında geçen yola demir kapı ile kapatıldı. Daha sonra tepkiler üzerine bu demir kapılar kaldırıldı.

Bu gün büyük bir ihtimal ile bu karar Bucak Kaymakamı Sayın Bayram Gale’nin kararı ile alındı. Kararın alınmasında da güvenlik tedbiri bahanesi altında kurum çalışanlarının fikirleri doğrultusunda karar verildi.

Bence Kaymakam Bey bölgede birkaç esnafı ziyaret edip hal hatır sormalı hem de fikir edinebilirdi.

Gazeteci gözü ile bu gün yanlış bir kanı uyandırmamak için çok nabız topladım. Hatta çok sayıda kişi ziyaret edip, gözünün önünde yapılan bu yanlışlığı dile getirmeyecek misin diyerek tepkiler gösterdiler. Hatta bu yolun kapalı olduğunu görenler önce şaşırıp sonra tepki gösterdiler.

Hatta daha ileri giderek “Bu bir ayrımcılıktır. Açık bir yolun otomatik bariyer kapı ile kapatılması sadece kurumlarda çalışanların resmi oto park haline dönüştürülemez. Bucak Kaymakamı’nın aldığı bu karar çok yanlıştır. Kaymakamlık ve diğer kurumlara iş icabı gelenler, çevrede yaşayan esnaf Yunanistan’dan gelmedi. Hep buradaydı. Burada olacak diyerek serzenişte bulundular.

BENCE VATANDAŞ HAKALI

Güvenlik zafiyeti öne sürerek halka açık bir yolun kurum çalışanlarına rahat bir otopark hizmeti sunulması gerçekten ayrımcılıktır. Eğer güvenlik zafiyeti var ise, bu vatandaşla  - devlet arasına bariyer koymak isteyenlere bu kılıf dar gelir. Bu ilçe bizim, memuru ile, amiri ile, işçisi ile, esnafı ile, yaşlısı ile genci ile hep birlikte daha önce nasıl yaşıyorsak o şekilde yaşamalıyız.

Evet bu otomatik bariyerler yapıldı. Çöpe atılmamalı. Eğer güvenlik için ise güvenlik, eşitlik ise eşitlik ilkesi içerisinde

BU OTOMATİK BARİYER KAPI MESAİ SAATİ İÇERİSİNDE KAPANASIN MESAİ SAATİ İLE AÇILSIN.

Bekleyip göreceğiz. Gerçekten güvenlik zafiyeti için mi, yoksa bazı ağalara paşalara rahat bir park ortamı yaratmak için mi?  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.