ABD’den Suriye’de hava saldırısı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.11.2023 - 11:44, Güncelleme: 13.11.2023 - 11:44
 

ABD’den Suriye’de hava saldırısı

ABD’den Suriye’de hava saldırısı
Vahdet AYAZ, (DHA)- ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara ait bir tesisin vurulduğunu duyurdu. CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “İran Devrim Muhafızları ve onlara bağlı grupların Irak ve Suriye'de devam eden provokasyonlarına karşılık olarak ABD Merkez Komutanlığı bugün Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki tesislere hava saldırıları düzenledi” denildi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saldırılar sırasıyla Ebu Kemal ve Mayadin şehirleri yakınlarındaki bir eğitim tesisine ve bir güvenli eve karşı gerçekleştirilmiştir. Başkan'ın ABD personelinin güvenliğinden daha yüksek bir önceliği yoktur ve ABD'nin kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça ortaya koymak için bugünkü eylemi yönetmiştir” dedi. ABD, bir haftadan az bir sürede Suriye’de ikinci kez hava saldırısı düzenledi. Bir önceki saldırı, 9 Kasım’da yine İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara yönelik düzenlenmişti. FOTOĞRAFLI
ABD’den Suriye’de hava saldırısı

Vahdet AYAZ, (DHA)- ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara ait bir tesisin vurulduğunu duyurdu.
CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “İran Devrim Muhafızları ve onlara bağlı grupların Irak ve Suriye'de devam eden provokasyonlarına karşılık olarak ABD Merkez Komutanlığı bugün Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki tesislere hava saldırıları düzenledi” denildi.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saldırılar sırasıyla Ebu Kemal ve Mayadin şehirleri yakınlarındaki bir eğitim tesisine ve bir güvenli eve karşı gerçekleştirilmiştir. Başkan'ın ABD personelinin güvenliğinden daha yüksek bir önceliği yoktur ve ABD'nin kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça ortaya koymak için bugünkü eylemi yönetmiştir” dedi.
ABD, bir haftadan az bir sürede Suriye’de ikinci kez hava saldırısı düzenledi. Bir önceki saldırı, 9 Kasım’da yine İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara yönelik düzenlenmişti.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.