Afyonkarahisar'da ağıl çöktü; 120 koyundan 13'ü öldü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.02.2022 - 11:47, Güncelleme: 09.02.2022 - 12:00
 

Afyonkarahisar'da ağıl çöktü; 120 koyundan 13'ü öldü

Afyonkarahisar'da ağıl çöktü; 120 koyundan 13'ü öldü
 AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde, aşırı yağış nedeniyle çöken ağılın altında kalan 120 koyundan 13'ü öldü, 10'unun ise bacakları kırıldı. Bolvadin kırsalında gece yarısı etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağış, Gölbaşı Mahallesi Çiftlikler Kümeevleri mevkisinde, İlyas Çamlı'ya ait kerpiç ahırın çökmesine neden oldu. 120 koyun, toprak, taş ve ağaç parçalarının altında kaldı. Çamlı'nın ihbarıyla bölgeye jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, hayvanlardan 13'ünün öldüğü belirlendi. Bacakları kırılan 10 koyun ise tedavi uygulanmak üzere götürüldü. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme     
Afyonkarahisar'da ağıl çöktü; 120 koyundan 13'ü öldü

 AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde, aşırı yağış nedeniyle çöken ağılın altında kalan 120 koyundan 13'ü öldü, 10'unun ise bacakları kırıldı.

Bolvadin kırsalında gece yarısı etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağış, Gölbaşı Mahallesi Çiftlikler Kümeevleri mevkisinde, İlyas Çamlı'ya ait kerpiç ahırın çökmesine neden oldu. 120 koyun, toprak, taş ve ağaç parçalarının altında kaldı. Çamlı'nın ihbarıyla bölgeye jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, hayvanlardan 13'ünün öldüğü belirlendi. Bacakları kırılan 10 koyun ise tedavi uygulanmak üzere götürüldü. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.