AGC Yılın Gazetecileri'nde DHA'ya ödül

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.12.2023 - 17:56, Güncelleme: 14.12.2023 - 17:56
 

AGC Yılın Gazetecileri'nde DHA'ya ödül

AGC Yılın Gazetecileri'nde DHA'ya ödül
  Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2022 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni'nde, Demirören Haber Ajansı (DHA) Antalya muhabiri Semih Ersözler, 'Antalya'nın Betonlaşmasının 36 Yılı' haberiyle 'Yazılı Basında Yılın Gazetecileri' kategorisindeki 'Araştırma- İnceleme' dalında 'Yılın Haberi' ödülü aldı. AGC'nin 2022 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni, ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Törenin açılışında konuşan AGC Başkanı İdris Taş, "Gazeteciliğin merkezinde insan var. Merkezinde insan olan, doğaya, çevreye tüm canlılara, yaşamsal risklere karşı refleks gösteren mesleğin mensuplarıyız. Topluma haber veriyoruz, bilgilendiriyoruz ama gazeteciliğin olmazsa olmazlarından biri topluma örnek olmak. Ne kadar kutsal bir mesleğin mensubu olduğumuzun farkındayız. Daha güzel dünyaya kafa yoran, kalem oynatan, söz söyleyen tüm insanlar bizim için değerlidir" diye konuştu. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ise gazetecilerin mesleki sorunlarından bahsetti. Özdemir, "Yazılı basın can çekişiyor. Komayı geçtik, entübe edilmiş durumdayız. İllerde gazetelerimiz okunmaz oldu. Yazılı basından internet medyasına, sosyal medyaya geçiş yaşıyoruz. Yerel gazeteler, televizyonlar sıkıntı içerisinde" dedi.   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şunları söyledi: "Gazetecilik sadece ödüllerle ölçülen meslek değildir. Her bir haber, yazı, fotoğraf toplumun bilinçlenmesine dünya görüşünün zenginleşmesine önemli katkıda bulunmaktadır. Gazeteciliği meslek değil yaşam biçimi olarak gören tüm basın emekçilerini gönülden kutluyorum. Kalemi yüzünden gazetecilerin mahkum edilmediği, basınımızın daha özgür olduğu, gazetecilerin, hakemlerin, kadınların, çocukların şiddete uğramadığı güzel bir yıl diliyorum." Törende konuşmaların ardından gazetecilere ödülleri verildi. 'Antalya'nın Betonlaşmasının 36 Yılı' haberiyle 'Yazılı Basında Yılın Gazetecileri' kategorisindeki 'Araştırma-İnceleme' dalında DHA muhabiri Semih Ersözler'e 'Yılın Haberi' ödülünü, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı verdi. Törende belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
AGC Yılın Gazetecileri'nde DHA'ya ödül

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2022 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni'nde, Demirören Haber Ajansı (DHA) Antalya muhabiri Semih Ersözler, 'Antalya'nın Betonlaşmasının 36 Yılı' haberiyle 'Yazılı Basında Yılın Gazetecileri' kategorisindeki 'Araştırma- İnceleme' dalında 'Yılın Haberi' ödülü aldı.
AGC'nin 2022 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni, ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. Törenin açılışında konuşan AGC Başkanı İdris Taş, "Gazeteciliğin merkezinde insan var. Merkezinde insan olan, doğaya, çevreye tüm canlılara, yaşamsal risklere karşı refleks gösteren mesleğin mensuplarıyız. Topluma haber veriyoruz, bilgilendiriyoruz ama gazeteciliğin olmazsa olmazlarından biri topluma örnek olmak. Ne kadar kutsal bir mesleğin mensubu olduğumuzun farkındayız. Daha güzel dünyaya kafa yoran, kalem oynatan, söz söyleyen tüm insanlar bizim için değerlidir" diye konuştu.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ise gazetecilerin mesleki sorunlarından bahsetti. Özdemir, "Yazılı basın can çekişiyor. Komayı geçtik, entübe edilmiş durumdayız. İllerde gazetelerimiz okunmaz oldu. Yazılı basından internet medyasına, sosyal medyaya geçiş yaşıyoruz. Yerel gazeteler, televizyonlar sıkıntı içerisinde" dedi.  
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şunları söyledi:
"Gazetecilik sadece ödüllerle ölçülen meslek değildir. Her bir haber, yazı, fotoğraf toplumun bilinçlenmesine dünya görüşünün zenginleşmesine önemli katkıda bulunmaktadır. Gazeteciliği meslek değil yaşam biçimi olarak gören tüm basın emekçilerini gönülden kutluyorum. Kalemi yüzünden gazetecilerin mahkum edilmediği, basınımızın daha özgür olduğu, gazetecilerin, hakemlerin, kadınların, çocukların şiddete uğramadığı güzel bir yıl diliyorum."
Törende konuşmaların ardından gazetecilere ödülleri verildi. 'Antalya'nın Betonlaşmasının 36 Yılı' haberiyle 'Yazılı Basında Yılın Gazetecileri' kategorisindeki 'Araştırma-İnceleme' dalında DHA muhabiri Semih Ersözler'e 'Yılın Haberi' ödülünü, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı verdi.
Törende belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.