Amasya’da kiraz teşvik yarışması

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.06.2023 - 21:08, Güncelleme: 17.06.2023 - 21:08
 

Amasya’da kiraz teşvik yarışması

Amasya’da kiraz teşvik yarışması
Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA’da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Kiraz Teşvik Yarışması düzenlendi. Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması'nın birincisi en iyi kirazı ürettiği belirlenen çiftçi Birsen Çekiç oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Bayram Çelik,  CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz,kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Amasya'nın Türkiye'de kiraz üretiminde 3.’üncü sırada yer aldığını söyleyen Vali Mustafa Masatlı; “Geçen yıl 0900 olarak nitelendirdiğimiz kirazımızın coğrafi işaretini yani, halk arasındaki ifadesi ile patentini Amasya Kirazı olarak tescilledik. Bunu tescillemekle beraber bizim alıcılarımız da çoğaldı. Türkiye’de kiraz üretiminde 3’üncü sırada yer almaktayız.Kirazın hem geliştirilmesi hem de daha kaliteli üretilmesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yarışmalar, kiraz üreticilerimizi teşvik ediyor. Buraya katılan üreticilerimizin tamamı bizim için birincidir. Yarışmamıza katılan tüm çiftçilerimizi kutluyorum" dedi. Daha sonra dereceye giren kiraz üreticilerine, Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Amasya’da kiraz teşvik yarışması

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA’da Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Kiraz Teşvik Yarışması düzenlendi.

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması'nın birincisi en iyi kirazı ürettiği belirlenen çiftçi Birsen Çekiç oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Bayram Çelik,  CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz,kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Amasya'nın Türkiye'de kiraz üretiminde 3.’üncü sırada yer aldığını söyleyen Vali Mustafa Masatlı; “Geçen yıl 0900 olarak nitelendirdiğimiz kirazımızın coğrafi işaretini yani, halk arasındaki ifadesi ile patentini Amasya Kirazı olarak tescilledik. Bunu tescillemekle beraber bizim alıcılarımız da çoğaldı. Türkiye’de kiraz üretiminde 3’üncü sırada yer almaktayız.Kirazın hem geliştirilmesi hem de daha kaliteli üretilmesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yarışmalar, kiraz üreticilerimizi teşvik ediyor. Buraya katılan üreticilerimizin tamamı bizim için birincidir. Yarışmamıza katılan tüm çiftçilerimizi kutluyorum" dedi.

Daha sonra dereceye giren kiraz üreticilerine, Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.