Ana vatanı Avustralya olan siyah kuğu, Serik sahilinde

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.06.2022 - 17:27, Güncelleme: 13.06.2022 - 17:27
 

Ana vatanı Avustralya olan siyah kuğu, Serik sahilinde

Ana vatanı Avustralya olan siyah kuğu, Serik sahilinde
Namık Kemal KILINÇ/ SERİK (Antalya), (DHA)- NESLİNİN tükenme tehlikesi olduğu için ana vatanı Avustralya'da korumaya alınan siyah kuğu, Antalya’nın Serik ilçesi sahilinde görüntülendi. Boğazkent Mahallesi sahiline gelen siyah kuğu, kumda bir süre ilerledikten sonra uçarak gözden kayboldu. Kuğuyu görenler, cep telefonlarının kamerasıyla görüntü çekti. Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu Sorumlusu Dr. Hakan Karaardıç, "Siyah kuğular göçmen canlılardır. Bunların asıl bulunduğu alanlar Avustralya'dır. Boğazkent'te görülen siyah kuğunun nereden geldiği hakkında bilgimiz yok. 5-6 yıl önce Denizli'de, 3-4 yıl önce Bodrum'da, 2 sene önce de Kemer'de görülmüştü. Ülkemizde özellikle 3 tür beyaz kuğu görülür. Siyah kuğu çok marjinal bir kuştur" dedi.  Ördekgiller familyasından olan ve Avustralya'nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan siyah kuğunun neslinin, Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yok olma sınırına geldiği belirtildi. Siyah kuğu, Türkiye'de son olarak Haziran 2020'de Kemer ilçesinde görüntülenmişti. (DHA) FOTOĞRAFLI
Ana vatanı Avustralya olan siyah kuğu, Serik sahilinde

Namık Kemal KILINÇ/ SERİK (Antalya), (DHA)- NESLİNİN tükenme tehlikesi olduğu için ana vatanı Avustralya'da korumaya alınan siyah kuğu, Antalya’nın Serik ilçesi sahilinde görüntülendi.
Boğazkent Mahallesi sahiline gelen siyah kuğu, kumda bir süre ilerledikten sonra uçarak gözden kayboldu. Kuğuyu görenler, cep telefonlarının kamerasıyla görüntü çekti. Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu Sorumlusu Dr. Hakan Karaardıç, "Siyah kuğular göçmen canlılardır. Bunların asıl bulunduğu alanlar Avustralya'dır. Boğazkent'te görülen siyah kuğunun nereden geldiği hakkında bilgimiz yok. 5-6 yıl önce Denizli'de, 3-4 yıl önce Bodrum'da, 2 sene önce de Kemer'de görülmüştü. Ülkemizde özellikle 3 tür beyaz kuğu görülür. Siyah kuğu çok marjinal bir kuştur" dedi. 
Ördekgiller familyasından olan ve Avustralya'nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan siyah kuğunun neslinin, Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yok olma sınırına geldiği belirtildi. Siyah kuğu, Türkiye'de son olarak Haziran 2020'de Kemer ilçesinde görüntülenmişti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.