BUCAK’TA ÜRETİCİLERE ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.03.2023 - 14:45, Güncelleme: 20.03.2023 - 14:45
 

BUCAK’TA ÜRETİCİLERE ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı.
Kapalı Pazar pazarında yapılan zeytin fidanı dağıtım törenine Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akgün, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve üreticiler katıldı. Düzenlenen törende konuşan Bucak İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akgün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında geçen yıl 7 ton arpa, 26 ton buğday tohumu ve ayçiçek tohumu dağıtmalarını gerçekleştirildiğini, bu yıl ise zeytin fidanı ile başlayıp melli inciri fideleri ile devam edeceğini belirtti. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel projede emeği geçenlere teşekkür ederek “Bu projeler ilçemizde tarımın gelişmesine katkı sunacak güzel projeler. Sizlerin üretimde kalması açısında yapılacak olan her türlü projenin takipçisi olacağız” dedi. Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ise yaptığı konuşmada bölgemizde zeytinciliğin kalkındırılması, zeytin fidanlarının toprağa buluşturulması ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla zeytin projesi yaptıklarını belirterek şöyle dedi. “Bu yıl bakanlığımıza 16 proje verdik, iki buçuk milyon TL lik projemiz onaylandı. Bu proje kapsamında 16 bin zeytin fidanı, ayçiçeği, melli inciri fidanı projelerini hayata geçireceğiz” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra 100 üreticiye yüzde 75 hibe desteği ile13 bin zeytin fidanı ve vatandaşlara 3 bin olmak üzere toplam16 bin zeytin fidanı dağıtımı gerçekleşti.        
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı.

Kapalı Pazar pazarında yapılan zeytin fidanı dağıtım törenine Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akgün, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve üreticiler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Bucak İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akgün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında geçen yıl 7 ton arpa, 26 ton buğday tohumu ve ayçiçek tohumu dağıtmalarını gerçekleştirildiğini, bu yıl ise zeytin fidanı ile başlayıp melli inciri fideleri ile devam edeceğini belirtti. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel projede emeği geçenlere teşekkür ederek “Bu projeler ilçemizde tarımın gelişmesine katkı sunacak güzel projeler. Sizlerin üretimde kalması açısında yapılacak olan her türlü projenin takipçisi olacağız” dedi. Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ise yaptığı konuşmada bölgemizde zeytinciliğin kalkındırılması, zeytin fidanlarının toprağa buluşturulması ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla zeytin projesi yaptıklarını belirterek şöyle dedi. “Bu yıl bakanlığımıza 16 proje verdik, iki buçuk milyon TL lik projemiz onaylandı. Bu proje kapsamında 16 bin zeytin fidanı, ayçiçeği, melli inciri fidanı projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra 100 üreticiye yüzde 75 hibe desteği ile13 bin zeytin fidanı ve vatandaşlara 3 bin olmak üzere toplam16 bin zeytin fidanı dağıtımı gerçekleşti.  

     

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.