Burdur Hilmi- Hafize Evin Huzurevi hizmete girdi

Gündem 07.12.2023 - 14:16, Güncelleme: 07.12.2023 - 14:19
 

Burdur Hilmi- Hafize Evin Huzurevi hizmete girdi

BURDUR'da Hilmi- Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi. Merkezde ilk etapta 13 yaşlı kalmaya başladı.
Burdur yeni sanayi kavşağında hayırseverler tarafından bağışlanan arsa üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaptırılan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tamamlanarak hizmete girdi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç ile merkezde kalan yaşlıları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.  Gazetecilere açıklama yapan Özboyacı, "Huzurevi kampüsümüzü nihayet hizmete açtık. Bugün itibarıyla 13 yaşımız burada ikamet etmeye başladı. 2015 yılında 22 bin dönümlük bu arsa hibe edilmişti devletimize. Hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete girdi. Buranın tamamlanmasında emeği geçen önceki dönem milletvekillerimiz, mevcut milletvekillerimiz ve il müdürlerimize çok teşekkür ederiz. Özellikle deprem felaketinden sonra Bakanlığımızın talimatı ile biz hızlı bir şekilde burayı hizmete geçirmek için çaba gösterdik. Bugün otel konforunda ve kendi evlerinde yaşarcasına bir yer haline getirdik. 90'ın üzerinde kapasitemizi dolduracağımızı tahmine diyoruz. Müdürlüğümüzün kriterleri doğrultusunda müracaatlar değerlendiriliyor" dedi. Huzurevinin fosseptik sorununun İl Özel İdaresi tarafından çözümlendiğini söyleyen Özboyacı, "Şu an için bir eksiğimiz kalmadı. Küçük peyzaj çalışmalarını yapacağız. İnşallah yaşlılarımızın yaz aylarında çok daha ferah bir şekilde konaklayacakları yerler haline getireceğiz. Klasik 4- 5 katlı binalarda insanları hapseder şekilde barınmalarını sağlamaktansa bu şekilde tek katlı kendi evlerinde yaşarcasına yaşamalarını sağlamak için böyle bir proje tasarlanmıştı. Konaklayanların beğenmesi, hoşuna gitmesi bizim için çok güzel oldu. İnşallah kimse buraya muhtaç olmaz diyoruz ama kimsesi olmayan, bakıma muhtaç yaşlılarımızı biz burada ağırlayacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte belediye seçimlerinden sonra Burdur Belediyesi'ni de devraldıktan sonra Burdur Belediyemizin şu anda faaliyette olan huzurevini de daha da güçlendireceğiz, daha da aktif hale getireceğiz inşallah. Biz Burdur'daki yaşayan yaşlılarımıza hizmet etmeyi bir borç biliyoruz. Biz sosyal belediyecilik, sosyal devlet yönetimi mantığı ile hareket ettiğimiz için elimizden gelen kolaylığı göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç da şöyle dedi: "Burada hizmet vermekten çok mutluyum. Biz yaşlılarımızı bereket vesilesi olarak görüyoruz. Onlar burada olduğu sürece, onların hayır duasını aldığımız sürece işlerimiz de rast gidecek ve daha güzel hizmetler yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Devletimiz gerçekten çok büyük. Her şey dört dörtlük düşünüldü burada. Bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buranın standartlarını her geçen gün yükselterek çalışmaya devam edeceğiz." (DHA)  
BURDUR'da Hilmi- Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi. Merkezde ilk etapta 13 yaşlı kalmaya başladı.

Burdur yeni sanayi kavşağında hayırseverler tarafından bağışlanan arsa üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaptırılan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tamamlanarak hizmete girdi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç ile merkezde kalan yaşlıları ziyaret ederek bir süre sohbet etti. 

Gazetecilere açıklama yapan Özboyacı, "Huzurevi kampüsümüzü nihayet hizmete açtık. Bugün itibarıyla 13 yaşımız burada ikamet etmeye başladı. 2015 yılında 22 bin dönümlük bu arsa hibe edilmişti devletimize. Hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete girdi. Buranın tamamlanmasında emeği geçen önceki dönem milletvekillerimiz, mevcut milletvekillerimiz ve il müdürlerimize çok teşekkür ederiz. Özellikle deprem felaketinden sonra Bakanlığımızın talimatı ile biz hızlı bir şekilde burayı hizmete geçirmek için çaba gösterdik. Bugün otel konforunda ve kendi evlerinde yaşarcasına bir yer haline getirdik. 90'ın üzerinde kapasitemizi dolduracağımızı tahmine diyoruz. Müdürlüğümüzün kriterleri doğrultusunda müracaatlar değerlendiriliyor" dedi.

Huzurevinin fosseptik sorununun İl Özel İdaresi tarafından çözümlendiğini söyleyen Özboyacı, "Şu an için bir eksiğimiz kalmadı. Küçük peyzaj çalışmalarını yapacağız. İnşallah yaşlılarımızın yaz aylarında çok daha ferah bir şekilde konaklayacakları yerler haline getireceğiz. Klasik 4- 5 katlı binalarda insanları hapseder şekilde barınmalarını sağlamaktansa bu şekilde tek katlı kendi evlerinde yaşarcasına yaşamalarını sağlamak için böyle bir proje tasarlanmıştı. Konaklayanların beğenmesi, hoşuna gitmesi bizim için çok güzel oldu. İnşallah kimse buraya muhtaç olmaz diyoruz ama kimsesi olmayan, bakıma muhtaç yaşlılarımızı biz burada ağırlayacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte belediye seçimlerinden sonra Burdur Belediyesi'ni de devraldıktan sonra Burdur Belediyemizin şu anda faaliyette olan huzurevini de daha da güçlendireceğiz, daha da aktif hale getireceğiz inşallah. Biz Burdur'daki yaşayan yaşlılarımıza hizmet etmeyi bir borç biliyoruz. Biz sosyal belediyecilik, sosyal devlet yönetimi mantığı ile hareket ettiğimiz için elimizden gelen kolaylığı göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç da şöyle dedi:

"Burada hizmet vermekten çok mutluyum. Biz yaşlılarımızı bereket vesilesi olarak görüyoruz. Onlar burada olduğu sürece, onların hayır duasını aldığımız sürece işlerimiz de rast gidecek ve daha güzel hizmetler yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Devletimiz gerçekten çok büyük. Her şey dört dörtlük düşünüldü burada. Bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buranın standartlarını her geçen gün yükselterek çalışmaya devam edeceğiz." (DHA)

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.