Burdur Öz Sağlık-İş'te Türkmen yeniden seçildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.06.2023 - 12:09, Güncelleme: 14.06.2023 - 12:09
 

Burdur Öz Sağlık-İş'te Türkmen yeniden seçildi

ÖZ Sağlık-İş Sendikası Burdur Şube Başkanlığı 1'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Daha önce atama ile başkanlık yapan Mustafa Türkmen, yeniden seçildi.
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'in de katıldığı Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanlığı 1'inci Olağan Genel Kurulu, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.   MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki otelde düzenlenen genel kurulda konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Pandemi döneminde çalışanlarımızın verdiği mücadeleyi yakinen bilen bir insanım. Evlat annesinin yanına gidemezken, o çalışanlarımız hizmet verdi. Hele hele Aile ve Sosyal Hizmetler'de kardeşlerimiz sefere gider gibi evlerinden çıkıp, 2 yaşındaki evladını 10 yaşındakine emanet edip, 1 hafta evine gitmeyen sosyal hizmet çalışanını biliyorum. 41 gün çalışmış evine gitmemiş ambulans sürücüsü kardeşimi biliyorum. O dönemde ek ödeme verildi bir nebze de olsa bizim çalışanlarımıza da verilmeliydi ama verilmedi. Olsun. 'Devletimizin canı sağ olsun' dedik ve genel kurul kararıyla her bir kardeşimize ister özelde ister sosyal hizmette ister sağlıkta olsun tüm üyelerimize 500 TL yardım yatırdık. Sizden aldığımız aidatlarla sizlere yani 200 bin üyemizin tamamına verdik" dedi.   Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Mustafa Türkmen yeniden Öz Sağlık-İş Sendikası Burdur Şube Başkanlığı'na seçilirken yönetim kurulu ise Yalçın Mete ve Nalan Zeren'den oluştu. Genel kurula, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'in yanı sıra genel başkan yardımcıları Remzi Karataş ve Süleyman Doğan, Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı ile sendika üyeleri katıldı. (DHA)
ÖZ Sağlık-İş Sendikası Burdur Şube Başkanlığı 1'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Daha önce atama ile başkanlık yapan Mustafa Türkmen, yeniden seçildi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'in de katıldığı Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanlığı 1'inci Olağan Genel Kurulu, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.


 

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki otelde düzenlenen genel kurulda konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Pandemi döneminde çalışanlarımızın verdiği mücadeleyi yakinen bilen bir insanım. Evlat annesinin yanına gidemezken, o çalışanlarımız hizmet verdi. Hele hele Aile ve Sosyal Hizmetler'de kardeşlerimiz sefere gider gibi evlerinden çıkıp, 2 yaşındaki evladını 10 yaşındakine emanet edip, 1 hafta evine gitmeyen sosyal hizmet çalışanını biliyorum. 41 gün çalışmış evine gitmemiş ambulans sürücüsü kardeşimi biliyorum. O dönemde ek ödeme verildi bir nebze de olsa bizim çalışanlarımıza da verilmeliydi ama verilmedi. Olsun. 'Devletimizin canı sağ olsun' dedik ve genel kurul kararıyla her bir kardeşimize ister özelde ister sosyal hizmette ister sağlıkta olsun tüm üyelerimize 500 TL yardım yatırdık. Sizden aldığımız aidatlarla sizlere yani 200 bin üyemizin tamamına verdik" dedi.


 

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Mustafa Türkmen yeniden Öz Sağlık-İş Sendikası Burdur Şube Başkanlığı'na seçilirken yönetim kurulu ise Yalçın Mete ve Nalan Zeren'den oluştu. Genel kurula, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert'in yanı sıra genel başkan yardımcıları Remzi Karataş ve Süleyman Doğan, Genel Başkan Danışmanı Fadlı Erdem, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı ile sendika üyeleri katıldı. (DHA)

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.