Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.03.2023 - 18:06, Güncelleme: 11.03.2023 - 18:06
 

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı
Vali Arslantaş, mesajında şu görüşlere yer verdi:   “Aziz milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kutsal değerlerine verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümünde, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.   1'inci Mecliste Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman gurur vesilesi olarak gördüğümüz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele yıllarının en çetin geçtiği dönemlerde, ezelden beridir esareti reddetmiş, hür yaşamış milletimize, kahraman ordumuza cesaret ve moral kaynağı olmuştur.   Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, bütün dizelerini gururla okuduğumuz İstiklâl Marşı’mız; geçmişte olduğu gibi bugünde Mılletimize moral ve cesaret kaynağı olmaya devam etmektedir.    Duyduğumuzda içimizi titreten, milletimizi manevi bir güç ile tek yürek tek yumruk haline getiren, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bu marş; her daim yüreği vatan ve millet sevgisiyle, bağımsızlık aşkıyla yanan Türk Milletinin hislerine tercüman olmaya da devam edecektir.   Yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığıyla, mücadelesiyle her zaman örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihindeki yerini alan Mehmet Akif´in, bağımsızlığımızın  semboli olan İstiklal Marşı´mızı milletimize ithaf etmesi, onun vatanseverliğini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.   Bugün bizlere düşen İstiklal Marşımızın ruhunu ve onu yazdıran duyguyu doğru anlamak ve yaşatmaktır. Her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz mücadeleleri gelecek nesillere aktararak birlik ve beraberlik içerisinde geleceğin güçlü Türkiye’sine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır.   Bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, saygı ve rahmetle yad ediyorum."
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Vali Arslantaş, mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

“Aziz milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kutsal değerlerine verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümünde, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

1'inci Mecliste Burdur Milletvekili olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman gurur vesilesi olarak gördüğümüz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele yıllarının en çetin geçtiği dönemlerde, ezelden beridir esareti reddetmiş, hür yaşamış milletimize, kahraman ordumuza cesaret ve moral kaynağı olmuştur.

 

Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, bütün dizelerini gururla okuduğumuz İstiklâl Marşı’mız; geçmişte olduğu gibi bugünde Mılletimize moral ve cesaret kaynağı olmaya devam etmektedir. 

 

Duyduğumuzda içimizi titreten, milletimizi manevi bir güç ile tek yürek tek yumruk haline getiren, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bu marş; her daim yüreği vatan ve millet sevgisiyle, bağımsızlık aşkıyla yanan Türk Milletinin hislerine tercüman olmaya da devam edecektir.

 

Yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığıyla, mücadelesiyle her zaman örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihindeki yerini alan Mehmet Akif´in, bağımsızlığımızın  semboli olan İstiklal Marşı´mızı milletimize ithaf etmesi, onun vatanseverliğini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.

 

Bugün bizlere düşen İstiklal Marşımızın ruhunu ve onu yazdıran duyguyu doğru anlamak ve yaşatmaktır. Her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz mücadeleleri gelecek nesillere aktararak birlik ve beraberlik içerisinde geleceğin güçlü Türkiye’sine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, saygı ve rahmetle yad ediyorum."

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.