Burdur'da Amatör Spor Haftası başladı

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.10.2022 - 10:30, Güncelleme: 05.10.2022 - 11:46
 

Burdur'da Amatör Spor Haftası başladı

Burdur'da Amatör Spor Haftası başladı
BURDUR'da Amatör Spor Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda sporcuların gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, 78 spor kulübü ve 30 bin lisanlı sporcunun bulunduğu Burdur'da Amatör Spor Haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Kemerkaya şunları söyledi: "Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması ve ülkemizde topyekun spor bilinci ile kültürünün oluşturulmasıdır." Hafta kutlama etkinlikleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü Gençlik Merkezi'nde düzenlenecek törenle 2022 yılında ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da Amatör Spor Haftası başladı

BURDUR'da Amatör Spor Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda sporcuların gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, 78 spor kulübü ve 30 bin lisanlı sporcunun bulunduğu Burdur'da Amatör Spor Haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Kemerkaya şunları söyledi:

"Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması ve ülkemizde topyekun spor bilinci ile kültürünün oluşturulmasıdır."

Hafta kutlama etkinlikleri kapsamında 7 Ekim Cuma günü Gençlik Merkezi'nde düzenlenecek törenle 2022 yılında ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.