Burdur'da BESTE projesi tanıtım toplantısı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.11.2023 - 16:10, Güncelleme: 13.11.2023 - 16:10
 

Burdur'da BESTE projesi tanıtım toplantısı

Burdur'da BESTE projesi tanıtım toplantısı
  Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim (BESTE) projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'ndaki toplantıya Vali Türker Öksüz, kaymakamlar, proje paydaşı il müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il geneli bütün okul ve kurum  müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Türker Öksüz, "Eğitim, toplumların geleceğini şekillendiren en önemli konuların başında geliyor. Bu önemli konuda ilimizin var olan potansiyelini daha yukarılara çıkarmak ve gözbebeğimiz olan öğrencilerimizin geleceğini daha parlak kılmak için hazırladığımız eğitim projemizi bugün itibarıyla başlatıyoruz. Bizlerin ve eğitim sistemimizin temel amacı, öğrencilerimizi en iyi şekilde yarınlara hazırlayarak, daha iyi bir gelecek sunmaktır. Bu nedenle de eğitimde kaliteyi artırmak ve erişilebilirliği genişletmemiz gerekiyor.  Bu kapsamda hazırladığımız projemiz 5 temel başlık üzerine inşa edildi. Akademik çalışmalar, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif çalışmalar, proje çalışmaları, öğretmenlerimizin motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar ve rehberlik çalışmaları projemizin ana hatlarını oluşturmaktadır" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de "BESTE'nin temel hedefi devletimizin Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda ilimizde eğitim kalitesini daha da yükseltmek ve öğrencilerimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmaktır. Bu amaçla, öğretmenlerimizin motivasyonlarını arttırarak olumlu bir eğitim iklimi oluşturarak akademik alandaki çalışmalarımıza hız vererek, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onlara rehberlik ederek sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanda çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ulusal ve uluslararası düzenlenen proje çalışmalarına katılımımızı arttırarak öğrencilerimizde bilimsel çalışma farkındalığı oluşturacağız. BESTE projesi ile eğitim sistemimizi daha verimli, daha etkili, daha kapsayıcı, daha yenilikçi, daha sürdürülebilir hale getirerek öğrencilerimizin hak ettiği en iyi eğitimi almaları için gayret göstereceğiz" diye konuştu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından proje sunumu gerçekleştirildi. Projenin; anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve özel eğitim okullarının tüm kademelerinde yürütülecek bilimsel, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili sürecin planlaması, yürütülmesi, izleme ve değerlendirmesinin yapılması amacıyla Burdur Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirileceği belirtildi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Burdur'da BESTE projesi tanıtım toplantısı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim (BESTE) projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'ndaki toplantıya Vali Türker Öksüz, kaymakamlar, proje paydaşı il müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il geneli bütün okul ve kurum  müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Türker Öksüz, "Eğitim, toplumların geleceğini şekillendiren en önemli konuların başında geliyor. Bu önemli konuda ilimizin var olan potansiyelini daha yukarılara çıkarmak ve gözbebeğimiz olan öğrencilerimizin geleceğini daha parlak kılmak için hazırladığımız eğitim projemizi bugün itibarıyla başlatıyoruz. Bizlerin ve eğitim sistemimizin temel amacı, öğrencilerimizi en iyi şekilde yarınlara hazırlayarak, daha iyi bir gelecek sunmaktır. Bu nedenle de eğitimde kaliteyi artırmak ve erişilebilirliği genişletmemiz gerekiyor. 
Bu kapsamda hazırladığımız projemiz 5 temel başlık üzerine inşa edildi. Akademik çalışmalar, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif çalışmalar, proje çalışmaları, öğretmenlerimizin motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar ve rehberlik çalışmaları projemizin ana hatlarını oluşturmaktadır" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de "BESTE'nin temel hedefi devletimizin Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda ilimizde eğitim kalitesini daha da yükseltmek ve öğrencilerimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmaktır. Bu amaçla, öğretmenlerimizin motivasyonlarını arttırarak olumlu bir eğitim iklimi oluşturarak akademik alandaki çalışmalarımıza hız vererek, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onlara rehberlik ederek sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanda çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ulusal ve uluslararası düzenlenen proje çalışmalarına katılımımızı arttırarak öğrencilerimizde bilimsel çalışma farkındalığı oluşturacağız. BESTE projesi ile eğitim sistemimizi daha verimli, daha etkili, daha kapsayıcı, daha yenilikçi, daha sürdürülebilir hale getirerek öğrencilerimizin hak ettiği en iyi eğitimi almaları için gayret göstereceğiz" diye konuştu.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından proje sunumu gerçekleştirildi.
Projenin; anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve özel eğitim okullarının tüm kademelerinde yürütülecek bilimsel, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili sürecin planlaması, yürütülmesi, izleme ve değerlendirmesinin yapılması amacıyla Burdur Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirileceği belirtildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.