Burdur'da Polis Haftası kutlamaları

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.04.2023 - 14:35, Güncelleme: 10.04.2023 - 14:35
 

Burdur'da Polis Haftası kutlamaları

Burdur'da Polis Haftası kutlamaları
  Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile polisler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bitirik, şunları söyledi: "178'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türk Polis Teşkilatı 81 il ve ilçelerinde teşkilatlanmış, dünyadaki gelişim ve değişimleri takip eden, standartlar üstü teknoloji kullanarak, teknik ve fiziki açıdan her türlü donanıma ulaşmıştır. Türk Polis Teşkilatı nitelikli insan kaynağı ile personelinin tamamına yakını üniversite mezunu ve alanında uzmanlaşmış tarihi birikimi, moral ve motivasyonu yüksek, yüreği vatan sevgisiyle dolu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla milletin emrinde ve hizmetinde olan bir teşkilattır. Türk polisi suç ve suçlularla mücadelede hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, vatandaşının can ve mal emniyeti için canı pahasına görev yapmaktan geri kalmayacak cesarette ve fedakârlıktadır. Türk polisi kanunlardan ve milletimizden aldığı güçle; devletine ve milletine karşı bu görevleri yürüterek devletimizin diğer kurumları ile de iş birliği içerisinde ve ahenkle görev yapmaktadır." Program daha sonra şehitlikte devam etti. Vali Vekili Ahmet Mailoğlu'nun da katıldığı şehitlikteki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından tören sona erdi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Burdur'da Polis Haftası kutlamaları

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 178'inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile polisler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bitirik, şunları söyledi:

"178'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türk Polis Teşkilatı 81 il ve ilçelerinde teşkilatlanmış, dünyadaki gelişim ve değişimleri takip eden, standartlar üstü teknoloji kullanarak, teknik ve fiziki açıdan her türlü donanıma ulaşmıştır. Türk Polis Teşkilatı nitelikli insan kaynağı ile personelinin tamamına yakını üniversite mezunu ve alanında uzmanlaşmış tarihi birikimi, moral ve motivasyonu yüksek, yüreği vatan sevgisiyle dolu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla milletin emrinde ve hizmetinde olan bir teşkilattır. Türk polisi suç ve suçlularla mücadelede hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, vatandaşının can ve mal emniyeti için canı pahasına görev yapmaktan geri kalmayacak cesarette ve fedakârlıktadır. Türk polisi kanunlardan ve milletimizden aldığı güçle; devletine ve milletine karşı bu görevleri yürüterek devletimizin diğer kurumları ile de iş birliği içerisinde ve ahenkle görev yapmaktadır."

Program daha sonra şehitlikte devam etti. Vali Vekili Ahmet Mailoğlu'nun da katıldığı şehitlikteki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından tören sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.