CHP'li Günaydın: TBMM'yi 8 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağıracağız

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.08.2023 - 16:18, Güncelleme: 02.08.2023 - 16:18
 

CHP'li Günaydın: TBMM'yi 8 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağıracağız

CHP'li Günaydın: TBMM'yi 8 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağıracağız
Besti KARALAR- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Geçen hafta Akbelen'de çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir. Bu çerçevede TBMM'yi 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağıracağız" dedi. CHP'li Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Günaydın, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla yapılan ağaç kesimine ilişkin, "Geçen hafta Akbelen'de bir çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir. Sermaye emek çelişkisi, devletin tüm olanaklarının vatandaşın karşısında ve sermayenin emrinde kullandırılması, Türkiye'nin enerji ve maden politikasının maalesef sürdürebilir olmayan bir noktaya doğru hızla kayması, yalnızca enerji fiyatlarında artış nedeniyle başka yerlerden kömür taşımak yerine belki de binlerce yılda oluşmuş ormanı yok etmeye kalkan bu açgözlülüğün deşifre edilmesi gerekiyor. Biz, bu çerçevede TBMM'yi 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağıracağız" ifadelerini kullandı. Günaydın, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin dilekçeyi, TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. (DHA) FOTOĞRAFLI
CHP'li Günaydın: TBMM'yi 8 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağıracağız

Besti KARALAR- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Geçen hafta Akbelen'de çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir. Bu çerçevede TBMM'yi 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağıracağız" dedi.
CHP'li Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Günaydın, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla yapılan ağaç kesimine ilişkin, "Geçen hafta Akbelen'de bir çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir. Sermaye emek çelişkisi, devletin tüm olanaklarının vatandaşın karşısında ve sermayenin emrinde kullandırılması, Türkiye'nin enerji ve maden politikasının maalesef sürdürebilir olmayan bir noktaya doğru hızla kayması, yalnızca enerji fiyatlarında artış nedeniyle başka yerlerden kömür taşımak yerine belki de binlerce yılda oluşmuş ormanı yok etmeye kalkan bu açgözlülüğün deşifre edilmesi gerekiyor. Biz, bu çerçevede TBMM'yi 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağıracağız" ifadelerini kullandı.
Günaydın, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin dilekçeyi, TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.