Diyarbakır’da çiftlikte çıkan yangında 12 bin 500 tavuk öldü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.06.2023 - 17:04, Güncelleme: 22.06.2023 - 17:04
 

Diyarbakır’da çiftlikte çıkan yangında 12 bin 500 tavuk öldü

Diyarbakır’da çiftlikte çıkan yangında 12 bin 500 tavuk öldü
Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’ın Bismil ilçesinde bir çiftlikte çıkan yangında 12 bin 500 tavuk öldü, 18 bin tavuk da dumandan etkilendi. Bismil ilçesi Ambar Mahallesi’nde Fikret Salıkyüz’e ait tavuk çiftliğinde, kümeslerin bulunduğu iki bloğun birinde dün gece saatlerinde yangın çıktı. Alevlre kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yapılan incelemede çiftlikteki 52 bin tavuktan 12 bin 500’ünün öldüğü belirlendi. Dumandan etkilenen 18 bin tavuk da veteriner hekimlerce tedaviye alındı. YANGIN KAMERADA Yangın ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi, çiftliğin güvenlik kamerasına yansıdı. Salıkyüz’ün yaklaşık 4 milyon lira zararı olduğu belirtilirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Diyarbakır’da çiftlikte çıkan yangında 12 bin 500 tavuk öldü

Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’ın Bismil ilçesinde bir çiftlikte çıkan yangında 12 bin 500 tavuk öldü, 18 bin tavuk da dumandan etkilendi.
Bismil ilçesi Ambar Mahallesi’nde Fikret Salıkyüz’e ait tavuk çiftliğinde, kümeslerin bulunduğu iki bloğun birinde dün gece saatlerinde yangın çıktı. Alevlre kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yapılan incelemede çiftlikteki 52 bin tavuktan 12 bin 500’ünün öldüğü belirlendi. Dumandan etkilenen 18 bin tavuk da veteriner hekimlerce tedaviye alındı.
YANGIN KAMERADA
Yangın ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi, çiftliğin güvenlik kamerasına yansıdı. Salıkyüz’ün yaklaşık 4 milyon lira zararı olduğu belirtilirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.