Edirne’de 189 tarihi eser ele geçirildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.04.2023 - 11:27, Güncelleme: 18.04.2023 - 11:27
 

Edirne’de 189 tarihi eser ele geçirildi

Edirne’de 189 tarihi eser ele geçirildi
Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’nin Uzunköprü ilçesinde 189 tarihi eser ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılığın önlenmesini yönelik yaptığı çalışmada Uzunköprü ilçesinde bir adreste tarihi eserler bulunduğu belirlendi. Adreste yapılan aramada, Osmanlı dönemine ait 5 madalya, 10 köstekli cep saati, 1 barometre, Bizans ve Roma dönemine ait 30 yüzük, 133 obje ve 10 sikke olmak üzere toplam 189 tarihi eser ele geçirildi. Ayrıca bir de Arapça yazılı Nutuk kitabı bulundu. Olayla ilgili 1 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Edirne’de 189 tarihi eser ele geçirildi

Uğur AKAGÜNDÜZ/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’nin Uzunköprü ilçesinde 189 tarihi eser ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılığın önlenmesini yönelik yaptığı çalışmada Uzunköprü ilçesinde bir adreste tarihi eserler bulunduğu belirlendi. Adreste yapılan aramada, Osmanlı dönemine ait 5 madalya, 10 köstekli cep saati, 1 barometre, Bizans ve Roma dönemine ait 30 yüzük, 133 obje ve 10 sikke olmak üzere toplam 189 tarihi eser ele geçirildi. Ayrıca bir de Arapça yazılı Nutuk kitabı bulundu. Olayla ilgili 1 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.