Eğirdir'de 30 aileye mantar ranza desteği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.11.2022 - 15:22, Güncelleme: 29.11.2022 - 15:22
 

Eğirdir'de 30 aileye mantar ranza desteği

Eğirdir'de 30 aileye mantar ranza desteği
  Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 30 aileye mantar ranzası desteği töreni gerçekleşti. Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, ilçe protokolü, projeden destek alan aileler ve çok sayıda davetli katıldı.  Proje ile, planlanan 30 aileye ücretsiz verilecek olan mantar üretim ranzaları ile sosyal girişimciliğin özendirilerek dezavantajlı grupların düzenli gelir elde etmesinin sağlanması ve verilecek eğitimler ile halkın sosyal refahı ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Ranza desteğinin 30 aileye verilmesiyle söz konusu aileler mantar satışından gelir elde edilebilecek, ilçe ekonomisinede katkı sağlayacak. Bu doğrultuda her aileye iki adet 4 katlı 12 metre uzunluğunda ranza verildi. Üretime geçen aile ortalama 80 metrekare üretim odasında, 135 metrekare ekili alan yaratılarak 10 ton kompostla yılda 80 bin TL net kar elde edecek ve 1 oda 2 kişiye istihdam sağlamış olacak. FOTOĞRAFLI
Eğirdir'de 30 aileye mantar ranza desteği

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 30 aileye mantar ranzası desteği töreni gerçekleşti.
Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, ilçe protokolü, projeden destek alan aileler ve çok sayıda davetli katıldı.  Proje ile, planlanan 30 aileye ücretsiz verilecek olan mantar üretim ranzaları ile sosyal girişimciliğin özendirilerek dezavantajlı grupların düzenli gelir elde etmesinin sağlanması ve verilecek eğitimler ile halkın sosyal refahı ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Ranza desteğinin 30 aileye verilmesiyle söz konusu aileler mantar satışından gelir elde edilebilecek, ilçe ekonomisinede katkı sağlayacak. Bu doğrultuda her aileye iki adet 4 katlı 12 metre uzunluğunda ranza verildi. Üretime geçen aile ortalama 80 metrekare üretim odasında, 135 metrekare ekili alan yaratılarak 10 ton kompostla yılda 80 bin TL net kar elde edecek ve 1 oda 2 kişiye istihdam sağlamış olacak.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.