Eskişehir’den afet bölgesine doktor desteği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.02.2023 - 14:02, Güncelleme: 09.02.2023 - 14:02
 

Eskişehir’den afet bölgesine doktor desteği

Eskişehir’den afet bölgesine doktor desteği
ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, aralarında beyin cerrahı ve uzman doktorların yer aldığı kafilenin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde yıkıma neden olan deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde büyük yıkıma neden olan deprem bölgesine doktor desteği sağladıklarını söyledi. Karaman ve Mersin’deki hastanelerde görev yapmak için görevlendirilen hekimlerin bölgeye gittiğini ifade eden Prof. Dr. Bilge, “Toplam 2 plastik ve rekontruktif cerrahi uzmanı, 2 plastik ve rekontruktif cerrahi asistanı, 2 kalp ve damar uzmanı ve göğüs cerrahi uzmanı hekimlerimiz ivedi şekilde görevlendirilmiş ve görevlerine başlamışlardır. İlimizden deprem bölgesine 2 acil tıp doktoru, anestezi doktoru, 2 beyin cerrahi doktoru, 5 ortopedi ve travma doktoru, 4 pratisyen hekim, 2 yoğun bakım uzmanı gönderilmiştir. Ayrıca toplam 25 ambulans, 4 UMKE aracı, 1 mobil komuta aracı, 1 konteyner ve 111 sağlık personeli ivedi şekilde deprem bölgelerine sevk edilmiştir. İki yedek ambulansımızın da hazır durumda bekletilmektedir” dedi. ‘ADIYAMAN’IN ÇAĞRILARI, ESKİŞEHİR’E YÖNLENDİRİLDİ’ Prof. Dr. Uğur Bilge, deprem bölgesindeki acil durum çağlarının Eskişehir’e yönlendirildiğini belirterek, gereksiz çağrılara dikkat çekti. Bilge, “Deprem bölgesi illerimizin Acil Durum Çağrıları İlimize aktarılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın acil olmadıkça 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul etmemeleri önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Eskişehir’den afet bölgesine doktor desteği

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, aralarında beyin cerrahı ve uzman doktorların yer aldığı kafilenin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde yıkıma neden olan deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde büyük yıkıma neden olan deprem bölgesine doktor desteği sağladıklarını söyledi. Karaman ve Mersin’deki hastanelerde görev yapmak için görevlendirilen hekimlerin bölgeye gittiğini ifade eden Prof. Dr. Bilge, “Toplam 2 plastik ve rekontruktif cerrahi uzmanı, 2 plastik ve rekontruktif cerrahi asistanı, 2 kalp ve damar uzmanı ve göğüs cerrahi uzmanı hekimlerimiz ivedi şekilde görevlendirilmiş ve görevlerine başlamışlardır. İlimizden deprem bölgesine 2 acil tıp doktoru, anestezi doktoru, 2 beyin cerrahi doktoru, 5 ortopedi ve travma doktoru, 4 pratisyen hekim, 2 yoğun bakım uzmanı gönderilmiştir. Ayrıca toplam 25 ambulans, 4 UMKE aracı, 1 mobil komuta aracı, 1 konteyner ve 111 sağlık personeli ivedi şekilde deprem bölgelerine sevk edilmiştir. İki yedek ambulansımızın da hazır durumda bekletilmektedir” dedi.

‘ADIYAMAN’IN ÇAĞRILARI, ESKİŞEHİR’E YÖNLENDİRİLDİ’

Prof. Dr. Uğur Bilge, deprem bölgesindeki acil durum çağlarının Eskişehir’e yönlendirildiğini belirterek, gereksiz çağrılara dikkat çekti. Bilge, “Deprem bölgesi illerimizin Acil Durum Çağrıları İlimize aktarılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın acil olmadıkça 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul etmemeleri önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.