Gübre fiyatları soruşturmasında 6 firma sözlü savunma yapacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.06.2023 - 12:08, Güncelleme: 21.06.2023 - 12:08
 

Gübre fiyatları soruşturmasında 6 firma sözlü savunma yapacak

Gübre fiyatları soruşturmasında 6 firma sözlü savunma yapacak
ANKARA, (DHA)- REKABET Kurulu tarafından, gübre sektöründeki fiyat artışları nedeniyle yürütülen soruşturmada 6 teşebbüs, sözlü savunma verecek.  Rekabet Kurulu, gübre fiyatlarındaki artışlarını, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar' başlıklı 4'üncü maddesi uyarınca incelemeye aldı. Bu kapsamda, Ağustos 2021'de gübre sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmada yazılı savunma ve uzlaşma süreçlerinin ardından sözlü savunma aşamasına gelindi. Rekabet Kurulu, 25 Temmuz saat 10.30'da toplanacak. Soruşturma heyeti, elde edilen bilgi ve bulgulara dayanarak görüşünü açıklayacak. Soruşturmanın tarafı olan 6 teşebbüsün temsilcileri de Kurul'a savunmalarını verecek. Kurul'un, sözlü savunmaların ardından 15 gün içerisinde kararını açıklaması bekleniyor. (DHA)
Gübre fiyatları soruşturmasında 6 firma sözlü savunma yapacak

ANKARA, (DHA)- REKABET Kurulu tarafından, gübre sektöründeki fiyat artışları nedeniyle yürütülen soruşturmada 6 teşebbüs, sözlü savunma verecek. 
Rekabet Kurulu, gübre fiyatlarındaki artışlarını, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar' başlıklı 4'üncü maddesi uyarınca incelemeye aldı. Bu kapsamda, Ağustos 2021'de gübre sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmada yazılı savunma ve uzlaşma süreçlerinin ardından sözlü savunma aşamasına gelindi. Rekabet Kurulu, 25 Temmuz saat 10.30'da toplanacak. Soruşturma heyeti, elde edilen bilgi ve bulgulara dayanarak görüşünü açıklayacak. Soruşturmanın tarafı olan 6 teşebbüsün temsilcileri de Kurul'a savunmalarını verecek. Kurul'un, sözlü savunmaların ardından 15 gün içerisinde kararını açıklaması bekleniyor. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.