6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Anlamlı Etkinlik: Afetlerde Amatör Telsizciliğin Hayati Rolü Masaya Yatırılacak
6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Anlamlı Etkinlik: Afetlerde Amatör Telsizciliğin Hayati Rolü Masaya Yatırılacak
Yükseköğretim Kurulu Bilim İletişim Ofisi himayesinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bilim İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Bilim Kafe" etkinlikleri, bu kez afet yönetiminin en kritik unsurlarından biri olan kesintisiz haberleşmeye odaklanıyor. 6 Şubat depreminin yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek olan etkinlikte, büyük afet ve acil durumlarda amatör telsizciliğin üstlendiği stratejik önem kamuoyuyla paylaşılacak.
Burdur Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan "Afet ve Acil Durumlarda Amatör Telsizciliğin Önemi" başlıklı programda, afet anlarında telefon, internet ve GSM altyapılarının tamamen devre dışı kalabildiği senaryolarda amatör telsizcilerin nasıl kesintisiz iletişim hatları kurdukları ele alınacak. Etkinlikte ayrıca, gönüllü haberleşme ağlarının afet yönetimindeki kritik rolü ve telsiz operatörlerinin sahada nasıl organize oldukları gerçek örneklerle aktarılacak.
Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Burdur Şubesi’nden Şube Sekreteri Sertan Saltan, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erboyacı ve Şube Üyesi İzzet Nedim Salman’ın konuşmacı olarak katılacağı program, halka açık olarak gerçekleştirilecek. Katılımcılar, olası bir afet durumunda bireysel ve toplumsal haberleşme direncinin nasıl artırılabileceği konusunda uzman isimlerden bilgi alma fırsatı bulacak. Etkinlik, 6 Şubat Perşembe günü saat 14.00'te İstasyon Caddesi'ndeki Burdur Öğretmenevi’nde başlayacak.
Burdur HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

