Edirne’de 100 dekar buğday ekili alan, yangında zarar gördü
Edirne’de 100 dekar buğday ekili alan, yangında zarar gördü
Edirne’de 100 dekar buğday ekili alan, yangında zarar gördü
Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de merkeze bağlı Tayakadın köyünde meydana gelen yangında, yaklaşık 100 dekar buğday ekili alan zarar gördü.
Yangın, merkeze bağlı Tayakadın köyünde sabah saatlerinde meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle buğday ekili tarlada yangın çıktı. İhbarla bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederken, köylüler de su tankerleri ve traktörlerle yardım etti. Bir süre sonra kontrol altına alınan yangın, söndürüldü. Yangında, buğday ekili 100 dekar alan zarar gördü.
Yangının ardından İl Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, köye giderek bilgi aldı. Üreticilerle bir araya gelen Köse, geçmiş olsun dileklerini iletti. Köse’ye, İl Müdür Yardımcısı Volkan Diriker ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Oktay Çalgıcı eşlik etti. Yangında, 6 üreticinin ürünün zarar gördüğü belirtildi.(DHA)
FOTOĞRAFLI
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

