Milletvekili Korkmaz, Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Başkanı Seçildi
Milletvekili Korkmaz, Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Başkanı Seçildi
AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonunun başkanlığına seçildi.
Tarım üreticilerinin karşı karşıya kaldığı zirai don felaketlerinin etkilerini araştırmak, üreticilerin uğradığı zararları tespit etmek ve bu tür afetlere karşı alınabilecek önlemleri belirlemek amacıyla kurulan komisyon, ilk toplantısını bugün gerçekleştirerek çalışmalarına resmen başladı.
Toplantıda yapılan oylama sonucunda, Prof. Dr. Korkmaz oy birliğiyle komisyon başkanlığına getirildi.
“Çiftçimizin Alın Terini Korumak İçin Çalışacağız”
Başkanlık görevine seçilmesinin ardından açıklamada bulunan Prof. Dr. Adem Korkmaz, zirai don olaylarının tarımsal üretime verdiği zararın önüne geçmek amacıyla somut adımlar atacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Zirai don nedeniyle üretimin zarar görmesini engellemek ve çiftçimizin alın terini korumak adına komisyonumuz önemli bir görev üstlenmiş durumda. Tüm üyelerimizle birlikte sahadan gelen veriler ışığında somut ve uygulanabilir öneriler geliştirmek için yoğun bir çalışma yürüteceğiz. Şahsıma gösterilen güven için değerli milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”
Saha Çalışmaları ve Rapor Hazırlığı Başlıyor
Komisyonun önümüzdeki süreçte ilgili bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde saha çalışmaları yapması ve kapsamlı bir rapor hazırlaması bekleniyor. Hazırlanacak raporla, zirai don olaylarının tarıma etkileri çok boyutlu şekilde ele alınacak ve uzun vadeli çözüm önerileri TBMM’ye sunulacak.
Burdur HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.