Sagalassos'a yoğun ilgi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.09.2025 - 11:40, Güncelleme: 29.09.2025 - 11:40
 

Sagalassos'a yoğun ilgi

Sagalassos'a yoğun ilgi
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'daki Aspendos, Perge, Patara, Olimpos, Phaselis gibi antik kentlerden sonra Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kentine tarih severlerin ilgisi artıyor.Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nce (AGC) Ağlasun'a kültür gezisi düzenlendi. Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen gezide, Roma döneminde Pisidia bölgesinin en önemli kentlerinden biri ve denizden yüksekliği 1700 metre olan Sagalassos Antik Kenti ziyaret edildi. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve bugüne kadar bir kısmı gün ışığına çıkarılan, eğlence ve alışveriş meydanı, meclis binası gibi bölümlerin yer aldığı antik kentte halen restorasyon ve kazı çalışmaları sürdürülüyor. ANTİK KENTE TELEFERİK Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, son yıllarda yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı hızla artan Sagalassos Antik Kenti'nin ilçenin gelişmesi ve kalkınmasında rolünün büyük olduğuna değindi. Ulusoy, ilçe merkezi ile Sagalassos arasında teleferik sistemi kurulması için yoğun çaba gösterdiklerini, siyasiler ile ilgili makamlarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. İlçe merkezinden antik kente ulaşımın zorluklarını anlatan Başkan Ulusoy, "Teleferik projemiz hayata geçerse ziyaretçi ilçe merkezinde araçlarından inecek, teleferik ile yorulmadan antik kente çıkacak. Aşağı inince de şehir merkezinde gezinti yapacak, restoranlarda yemek, kafeteryalarda çay-kahve içecek, dükkanlardan hediyelik eşya satın alacak" dedi. Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca antik kentte akşam müzeciliği projesi çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünün de altını çizdi, yerli ve yabancıların ilçede konaklamalarını sağlayacak küçük tip otellerin teleferik projesi kapsamında olduğunu sözlerine ekledi.AGC BAŞKANINDAN TEŞEKKÜRAGC Başkanı İdris Taş, "Ağlasun ilçesinin alt yapı projesinin tamamlanmış, üst yapı projesinin de bitmek üzere olduğunu gördük. İlçenin doğal yapısına sadık kalınarak yeni park ve bahçelerin yapıldığını, yeni yolların açıldığını, belediyeye ait sosyal tesislerin halkın hizmetine girdiğini gözlemledik, mutlu olduk. Bu güzel ilçede doğal güzellikleri, tarihi, kültürü bir arada yaşadık. Başkan Ulusoy, bize kusursuz ev sahipliği yaptı. AGC üyeleri adına teşekkür ediyorum" dedi.FOTOĞRAFLI
Sagalassos'a yoğun ilgi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'daki Aspendos, Perge, Patara, Olimpos, Phaselis gibi antik kentlerden sonra Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kentine tarih severlerin ilgisi artıyor.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nce (AGC) Ağlasun'a kültür gezisi düzenlendi. Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen gezide, Roma döneminde Pisidia bölgesinin en önemli kentlerinden biri ve denizden yüksekliği 1700 metre olan Sagalassos Antik Kenti ziyaret edildi. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve bugüne kadar bir kısmı gün ışığına çıkarılan, eğlence ve alışveriş meydanı, meclis binası gibi bölümlerin yer aldığı antik kentte halen restorasyon ve kazı çalışmaları sürdürülüyor.

ANTİK KENTE TELEFERİK

Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, son yıllarda yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı hızla artan Sagalassos Antik Kenti'nin ilçenin gelişmesi ve kalkınmasında rolünün büyük olduğuna değindi. Ulusoy, ilçe merkezi ile Sagalassos arasında teleferik sistemi kurulması için yoğun çaba gösterdiklerini, siyasiler ile ilgili makamlarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

İlçe merkezinden antik kente ulaşımın zorluklarını anlatan Başkan Ulusoy, "Teleferik projemiz hayata geçerse ziyaretçi ilçe merkezinde araçlarından inecek, teleferik ile yorulmadan antik kente çıkacak. Aşağı inince de şehir merkezinde gezinti yapacak, restoranlarda yemek, kafeteryalarda çay-kahve içecek, dükkanlardan hediyelik eşya satın alacak" dedi. Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca antik kentte akşam müzeciliği projesi çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünün de altını çizdi, yerli ve yabancıların ilçede konaklamalarını sağlayacak küçük tip otellerin teleferik projesi kapsamında olduğunu sözlerine ekledi.

AGC BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

AGC Başkanı İdris Taş, "Ağlasun ilçesinin alt yapı projesinin tamamlanmış, üst yapı projesinin de bitmek üzere olduğunu gördük. İlçenin doğal yapısına sadık kalınarak yeni park ve bahçelerin yapıldığını, yeni yolların açıldığını, belediyeye ait sosyal tesislerin halkın hizmetine girdiğini gözlemledik, mutlu olduk. Bu güzel ilçede doğal güzellikleri, tarihi, kültürü bir arada yaşadık. Başkan Ulusoy, bize kusursuz ev sahipliği yaptı. AGC üyeleri adına teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0